dinsdag 21 augustus 2012

Blog Post 13 – June 10th till August 20th 2012 – Summer in Chicago


Long time, No updates…

Wat kan je verwachten van de onderstaande blogpost:
- Review van het eetfestival ‘Taste of Randolph’, het Comedy Festival ‘Just for Laughs’& de modderrace ‘Warrior Dash’
- Review van Grant/ Millenium Park en haar aanbod & de ‘Chicago Pride Parade’ (Inclusief Girlfight 2 – See blog below for Girlfight 1)
- Review van onze mini-vakantie naar Palm Springs in de woestijn tijdens een hittegolf in de U.S.
- Review van een race op het strand ‘Beach Dash’ & het eetfestival ‘Taste of Chicago’
- Review van het muziekfestival ‘Lolla Palooza’
- Review van het concert ‘Coldplay’
- Review van onze uitgebreide vakantie naar Hawai’i

Weekend 15/ 16/ 17 Juni 2012: Vroeg opstaan & Komedie
Op vrijdag 15 juni, gingen we, zoals we al lang eens wilden doen op exploratie naar een van de meer achterin gelegen straten, West Randolp street, waar enkele van de beste restaurants van Chicago liggen. Bij toeval ontdekten we dat er een leuk eetfestival aan de gang was. We zouden ‘Taste of Randolph’ voor de dag erop houden en nu onze hongerige magen vullen in het restaurant ‘Porkshop’. Zie onze Restaurant reviews aan het einde van deze blog.
Op zaterdag, vulden we de voormiddag met sporten. Het Grant/ Millenium Park biedt elke zaterdagochtend van 7hrs tot 11hrs gratis Tai Chi/ Yoga/ Pilates/ Zumba sessies (http://explorechicago.org/city/en/things_see_do/event_landing/events/dca_tourism/millennium_park_weekly.html ) aan tijdens de zomer. Loes verzamelde al haar motivatie, spatte wat ijskoud water in haar gezicht en nam deel aan de verschillende sessies. Later die dag gingen we dan naar het eetfestival ‘Taste of Randolph’ en sloten we de dag af met ons eerste bezoek aan het comedyfestival ‘Just for Laughs’. We zagen ‘Jeff Ross roasts Chicago’. Het optreden was ‘ok’, maar zeker niet ‘mindblowing’.
Op zondag, stonden we alweer heel erg vroeg paraat. Dit keer om deel te nemen aan een soort obstakelrace in de modder, genaamd ‘Warrior Dash’ (http://www.warriordash.com/ ). We reden eerst met 3 andere ‘moedige vroege vogels’ naar Joliet en smeten ons dan met volle overtuiging in de race en in de modder. ‘s Avonds gingen we naar een 2de optreden dat deel uitmaakte van het ‘Just for Laughs’ festival; ‘Vince Vaugh (ja ja, de bekende comedy acteur http://www.imdb.com/name/nm0000681/ ) and Friends’. Tijdens deze show ontdekte we een zeer goede Comedien, genaamd Bill Bur: http://billburr.com/ Check it out!
Weekend 22/ 23/ 24 Juni 2012: Rust & Gay Parade
We begonnen het weekend op een rustige en ontspannende manier met een aperitief in Grant/Millenium Park terwijl we genoten van gratis en wondermooie klassieke muziek met onze mede-Chicagoans (http://explorechicago.org/city/en/things_see_do/event_landing/special_events/dca_tourism/even_more.html ). Mag ik u er even op wijzen dat alcohol drinken in het openbaar in dit park toegelaten is, wat voor ons een ware verrassing en verluchting was na onze L.A. raid.
Op zaterdag, 23 juni, begon Loes de dag met de wekelijkse sportsessie, gratis aangeboden door de stad in Grant/ Millenium Park. Dries genoot nog wat van zijn bed zonder zijn Beddegenoodts erin J. We hielden het rustig voor de rest van de dag; ook omdat het weekend ervoor zo druk was.
Op zondag, 24 juni, gingen we naar de Chicago Pride Parade. Daar zagen eerst en vooral een persoon van een praalwagen over kop gaan. Dat was schrikken! Daarna waren we getuigen ons 2de Chicago Girlfight, waarbij er zelfs een halfnaakt meisje geboeid op straat werd gegooid en daarna opgepakt. Dat gaf een gemengd gevoel – een herrieschopper moet ergens nog met respect voor de mens behandeld worden en niet in publiek halfnaakt en geboeid op straat worden koest gehouden.
We sloten het weekend af met een BBQ met uitzicht op de Chicago Skyline.
Weekend 29/ 30/ 1 June/ July & 2/ 3/ 4 July: Mini -Vakantie
Op vrijdag, 29 juni, begonnen Dries en ik aan onze geplande Mini-Vakantie. We vlogen die vrijdag nog van Chicago naar het door ons geliefde Los Angeles. Zaterdag, onze enige dag in Los Angeles, probeerden we er alles uit te halen: we ontbeten in een nieuw geopende Pain Quotidien in Calabasas (ja ja, waar de Kardashians wonen http://en.wikipedia.org/wiki/Keeping_Up_with_the_Kardashians ), we gingen naar het wondermooie Getty Museum waar we een Foto Expositie zagen van de overleden fotograaf Herb Ritts (http://www.herbritts.com/ ) en we sloten de dag af in ‘ons paradijs’, de wijngaard ‘Malibu Wines’.
Op zondag begaven we ons naar Palm Springs (ja ja, waar het beroemde Coachella Muziekfestival doorgaat http://en.wikipedia.org/wiki/Coachella_Valley_Music_and_Arts_Festival ) in de woestijn. We stopten eerst nog even in Claremont voor een ontbijtje. Die namiddag lagen we in de zon aan het zwembad te relaxen met uitzicht op een bergkam in de woestijn. De rest van de dagen brachten we door met sporten en heel veel relaxen in een hitte die het zwembadwater had opgewarmd tot jacuzziwater, maar dan zonder bubbels.
Op woensdag, vlogen we via Las Vegas terug naar Chicago en bereidden we ons voor om nog 2 dagen te werken. Alweer een versie van de nationale feestdag, 4th of July, overleefd.
Weekend 6/ 7/ 8 Juli 2012: Werken geblazen…
De nadruk dat weekend lag vooral op ‘werken’. Ook in de U.S. moeten de werknemers geevalueerd worden en die week en dat weekend waren cruciaal. ‘s Avonds genoten van een welverdiend ‘tapas-dinner’ in het restaurant ‘Wave’ van het Whotel.
We hebben verder niet veel ‘opwindende’ of ‘noemenswaardige’ zaken gedaan, aangezien ik ons appartement poetsen niet als spannende noch ontspannende activiteit beschouw J
Weekend 13/ 14/ 15 Juli 2012: Taste of Chicago & Beach Dash
Op vrijdag, staken we de straat over naar het Grant/Millenium Park waar tijdens de zomer 101 activiteiten doorgaan; zo ook het wereldberoemde eetfestival ‘Taste of Chicago’ (http://en.wikipedia.org/wiki/Taste_of_Chicago ). We merkten al gauw dat ‘The Taste’ heel wat van zijn flair veloren had. Wat ooit een indrukwekkend groot en verfijnd eetfestijn moest zijn, was nu een afkooksel van dat concept met vooral de lagere klasse uit de suburbs al bezoekers. Dries en ik liepen er op een klein uur door en waren niet onder de indruk.
Zaterdag namen we deel aan alweer een andere obstakelrace; deze keer op het strand van Lake Michigan: Beach Dash (http://beachdash.com/#/home.php ). Zoals elk weekend verwachtten we prachtig, zonig en vooral warm weer. Die zaterdag was het overtrokken en toen we aan de start stonden kregen we een enorme vlaag regen over on sheen. Plotsklaps stonden we er allemaal bij als gepluimde en uitgeregende waterkippen. Gelukkig – zoals gewoonlijk in Chicago – was het 30 minuten afzien in de koude regen en dan kwam de zon weer te voorschijn en maakte het bloedheet. ‘s Avonds trokken we opnieuw naar Taste of Chicago, aangezien een vriendin van ons +/- 200 gratis eet- en drankbonnen had weten te scoren. Zondag hielden we het rustig en deden we een BBQ op het gemeenschappelijk terras van ons gebouw met zicht op Chicago,haar meer, haar park en haar wondermooie skyline.
Weekend 20/ 21/ 22 Juli 2012: Shoppen & BBQen
Die vrijdag, 20 juli, trokken we er op uit naar het restaurant ‘Untitled’, wat mij (Loes) was aangeraden door een collega. Men deed eerst wat lastig aan de ingang, aangezien Dries sneakers aan had, maar uiteindelijk mochten we er toch in. Er zit een heel concept achter dit restaurant; zo bestaat het restaurant uit verschillende ruimtes en probeert men een zeker jaren ’50 sfeer na te bootsen. Naar onze mening zijn de Amerikanen te ‘uptight’ aangaande wie binnen mag en in welke ruimte je mag gaan en staan. Diezelfde avonden probeerden we nog wat andere gelegenheden voor een drankje: het terras van het Blu Raddison Hotel, een Havana Mojito Bar en Social 25 waar ze live muziek spelen.
Op zaterdag gingen we shoppen om weer wat voorraad in huis te hebben.
Zondag, 22 juli, bestond uit sporten en een BBQ organizeren voor een paar vrienden/ kennissen die we ondertussen in Chicago hadden gemaakt.
Weekend 27/ 28/ 29 Juli 2012: Genieten van de zon en op het gemak toeleven naar onze vakantie
Vrijdag, 27 juli, gebruikten we onze Groupon om naar een Comedy show te gaan kijken. Zo ontdekten we een van de betere vrouwelijke comediennes: Megan Gailey (http://www.megangailey.com/ ).
Op zaterdag vervulden we onze huishoudelijke plichten in de voormiddag en gebruikten we de namiddag om te genieten van de zon in het park, te gaan sporten en alweer een restaurant te ontdekken ‘Avec’.
Zondag gingen we voor het eerst naar het strand in Chicago; Oakstreet Beach. Dat was een reuze! Lekker chillen op een aangenaam aangelegd strand. ‘s Avonds kwam een –ondertussen goede vriendin – Elise bij ons meegenieten van een BBQ.
Weekend van 3/ 4/ 5 Augustus 2012: Het Muziekfestival Lolla Palooza
Bands gezien op vrijdag:
- Die Antwoord
- NERO
- M83
- The Black Keys
Uitschieter van de avond was wel degelijk ‘Die Antwoord’. We mochten ‘het bloot gat’ van de zangeres Yolandi Visser aanschouwen en de zanger Watkin Tudor Jones draaide een meisje uit het publiek gewoon even tussendoor een tong. Heftig!

Bands gezien op zaterdag:
- Moon Taxi
- FUN.
- Franz Ferdinand
- Walk off the Earth
- Calvin Harris
- Avicii
We vonden de groepen ‘Moon Taxi’ en ‘Walk off the Earth’ op het kleinste podium best wel te pruimen, maar zoals verwacht was het een feest met Avicii. Enerzijds omdat het ‘Avicii’ is, en anderzijds omdat na een evacuatie van 3 uur (bijna geen impact voor ons, aangezien we gewoon de straat moesten oversteken naar ons appartement en 3 uur daar de tijd verdrijven terwijl het indrukwekkende onweer voorbij kwam) het Lolla Palooza Festival gewoon verder ging alsof er niets aan de hand was.

Bands gezien op zondag:
- Trampled by Turtles
- The Walkmen
- Sigur Ros
- Of Monster and Men
- Florence + The Machine
- Chairlift
- Justice
‘Florence +The Machine’ gaf mij (Loes) kipenvel. Echt de max!

Het was een geslaagd Lolla Palooza Muziek Festival, inclusief evacuatie en reportage hiervan op CNN en tot op belgische TV-zenders en kranten.
Avond van 7 Augustus tot 20 Augustus: Shut Down van het Droes systeem
Dries en ik hadden een kleine, maar toch goed gevulde periode van vakantie en ontspanning voorzien:
Dinsdagavond, 7 Augustus 2012: Coldplay Concert – Het was echt de max! Die Chris Martin is duidelijk een geboren entertainer! Ook was er voor een supersonisch lichtspel gezorgd en dat was voor onze netvliezen een opwindend gebeuren.
Woensdag, 8 Augustus 2012 tot en met Zondag, 19 Augustus 2012: Vakantie op Hawaii
Eiland 1 – Kaua’I, The Garden Isle
Woens 08/08: Mijn 31st (ja, al zo oud!!!) verjaardag brachten we op het vliegtuig door. OOk al heeft de piloot niet aangegeven dat het mijn verjaardag, toch was er een soort verrassing: Pierce Brosnan zat op onze vlucht (ja ja, die man die James Bond een paar jaar heeft gespeeld http://www.imdb.com/name/nm0000112/ ).
Dond 09/08: Zwembadsessie 1 (d.w.z. Slapen, Lezen, Chillen, etc)
Vrijd 10/08: Wandeling over een bergkam naar een afgezonderd strand waar een bergrivier in de zee stroomt
Zat 11/08: Kayakken
Zon 12/08: Zwembadsessie 2

Eiland 2 – Hawai’i, The Big Island, The Volcano Island
Maan 13/08: Vlucht van Kauai’i naar Eiland 2, Hawai’i
Dins 14/08: Bezoek aan de mooiste plekken van The Big Island, inclusief watervallen en een vulkaan
Woens 15/08: Zwembadsessie 3
Dond 16/08: Zwembadsessie 4
Vrijd 17/08: Zwembadsessie 5

Zat 18/08: Vlucht van Hawaii naar Los Angeles
Alweer een bekende kop gespot: Mike Tyson (ja ja, die redelijk agressieve bokser http://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Tyson )
Zon 19/08: Vlucht van Los Angeles naar Chicago

Foto's van Hawaii: https://picasaweb.google.com/104386486813817171351/Hawaii2012?authuser=0&feat=directlink

Op Maandag, 20 Augustus 2012, zakten de moed ons in de schoenen en stonden we met diezelfde schoenen terug in de realiteit. Dries vertrok met de ochtendvlucht naar Detroit. En ik (Loes) zal vanaf volgende week in een nieuwe HR rol beginnen voor een nieuw department.

Zoals u kon lezen, hebben we heel restaurants aangedaan, hier vindt u alvast de websites en onze mening:
Porkchop: http://www.chicagoporkchop.com/ - Mening: Het draait allemaal rond bbqen, grillen, roken en smoren van vlees. Het eten is niet verfijnd, maar dat mag ook al eens.
Wave: http://www.waverestaurant.com/ - Mening: Het draait allemaal rond kleine tapas bordjes om te delen. De rekening loopt wel makkelijk op door dit concept, maar het was ‘yummie’.
Untitled: http://untitledchicago.com/home-page/ - Mening: Zoals eerder aangegeven, het draait allemaal rond het nabootsen van een Jaren ’50 sfeer met een toefje Burlesque, alleen zijn de huidige Amerikanen te ‘uptight’ om de echte ‘Je m’en fou’ sfeer te laten ontstaan.
Avec: http://avecrestaurant.com/ - Mening: Ook hier weer draait alles rond kleine tapasbordjes delen. Ook hier loopt de rekening daardoor op, maar het eten is vers en verfijnd.

Na toch al 16 maanden in de U.S. hebben we al een paar echte Amerikaanse clichés bevestigd gezien:
1.       Jonge mannen lopen hier vanaf een bepaalde adolescentieleeftijd rond met een opgepompte borstkas. Dit is waarschijnlijk door elke morgen spek met eieren te eten en 100 maal te pompen voor het slapen gaan. Check!
2.       Mensen laten hun tanden hier wel degelijk witten alsof het de normaalste zaak in de wereld is. Check!
3.       De Amerikanen aan de West Coast zijn wel degelijk magerder en lijken er gezonder uit te zien dan de Amerikanen in het Central gedeelte. Check!
4.       Amerikanen kopen wel degelijk alles op krediet en hebben verschillende afbetalingen lopen op verschillende credit cards. Check!
5.       We hebben het voorbije weekend een vrouw, die een achterwerk had dat kon doorgaan voor het achterwerk van 3 mensen, zich in een vliegtuigstoel zien wringen voor 1 persoon. Check!

Onze vooruitzichten:
- Een weekendje New York
- Bezoek van Jan, Annelies en Annelies uit Belgie
- Bezoek van Eva en Franz uit Belgie
- Een weekendje Daytona bij de ouders van Dries
- Bezoek van Adinda uit Belgie
- Een weekendje Boston voor Loes bij Nicky en voor Dries een marathon in Detroit
- Bezoek van de ouders van Dries
En kijk eens aan:
Dries en Loes komen naar Belgie van 22 December 2012 tot 1 Januari 2013!

Take care!
Droes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten