zondag 10 juni 2012

Week#49 (April 2nd – April 8th); Week#50 (April 9th – April 15th); Week#51 (April 16th –April 22nd); Week#52 (April 23rd – April 29th)….1 YEAR…etc in review


Ondertussen wonen we welgeteld op de dag van vandaag 408 dagen in de United States. We hebben al veel integratiemomenten meegemaakt: een social security number aanvragen; 4th of July 2011; aangesproken worden door de Park Ranger vanwege drinken in het openbaar; baseball games; basket ball games; Thanksgiving; Christmas; de Superbowl; de Oscars…en hieronder kan u lezen over ons allereerste Fund Raiser Event a.k.a een chique feestje voor het goede doel.

Tijdens het weekend van 6, 7 en 8 April 2012, doken op vrijdagavond het nachtleven in. We gingen eten in HUB51 (http://www.hub51chicago.com/) en gingen dan ‘daaansen’ (gelieve dit te lezen zoals Dries het bedoeld – met een antwaarps accent) in SUB51 (http://www.hub51chicago.com/). Ons oordeel: voor de kwaliteit van het eten moet je niet naar HUB51 gaan. Voor de ambiance – lees: in een ruimte zo groot als een woonkamer opeengepakt staan dansen en af en toe een ‘wasted teenager’ over u krijgen – moet je het ook niet doen.
Op zaterdag speelden we tennis in het park tegenover ons appartement en waren we ‘s avonds uitgenodigd bij Elise en Max voor een paasdiner met een echte Scavenger hunt (paaseierenzoektocht). Het kind in ons kwam naar boven en was gelukkig!
Ook op zondag lieten we ons lichaam werken en gingen we lopen en tennissen, waarna we ons te goed deden aan een uitgebreide paasbrunch waarmee we het weekend afsloten.

Het weekend van 13 – 15 April 2012 was toegewijd aan het Chicago Movie & Film Festival (http://cimmfest.org/) . We zagen volgende films:
Vrijdag:
Ecstacy - http://www.imdb.com/title/tt1809287/ Eem film gebaseerd op een boek van Irvine Welsch. U weet wel die kerel die ook het boek ‘Trainspotting’ heeft geschreven. Die schrijver zat gewoon bij ons in de zaal. En we leerden al gauw dat hij in Chicago woonden en er een jonge blonde vrouw op na hield.
Zaterdag:
Rollertown - http://rollertownthemovie.com/ - Een film over discomuziek en rolschaatsen en slapstick humor. Een combinatie, die wel degelijk werkt! Er zaten fantastische ‘one liners’ in de film, die je doen verlangen naar de Disco periode en naar rolschaatsen en korte sponse broekjes.
Uprising: Hip Hop and the L.A. Riots - http://www.imdb.com/title/tt2215707/ - Een film over de afro-amerikanen in L.A., die ontploffen en rel schoppen nadat de corrupte politieagenten, die Rodney King afrossen en plat teaseren, worden vrijgesproken. Alle grote Hip Hoppers van deze aarde komen getuigen hoe tijdens diezelfde periode Hip Hop aanslaat en hoe hun boodschappen over de corrupte en discriminerende politie eindelijk door het grotere publiek gehoord worden. Enkele bekende liedjes zijn: ‘Cop Killer’ van de band Body Count http://en.wikipedia.org/wiki/Cop_Killer_(song) en ‘Fuck tha Police’ van de band N.W.A. http://en.wikipedia.org/wiki/Fuck_tha_Police .
Holiday Road - http://www.imdb.com/title/tt1949552/ - Een verzameling van 13 kortfilms in 1 film. Elke kortfilm staat in het teken van een amerikaanse feestdag. Ons oordeel: de minst goede film van de reeks die we gezien, maar de makers hadden blijkbaar een hele groep fans uitgenodigd, dus de opkomst was enorm.
Zondag:
The girls in the band - http://www.imdb.com/title/tt1677642/ - Een prachtige documentaire over de opkomst van vrouwen in de wereld van de jazzmuziek in Amerika. Echt een prachtige film! Thumbs up!

De filmliefhebber in mij (Loes) was weer verzadigd voor een tijdje! BTW – het filmtheater (Logan Theatre) was nog helemaal in jaren ’50-stijl. Super Cool!

Op vrijdag, 20 April 2012, waren we uitgenodigd op een bedrijfsfeestje van de groep waarbinnen Dries werkt. Het feestje ging door in ‘The House of Blues’. Het begon om 6:30 p.m. en de lichten floepten terug aan om 10:30 p.m. Toch waren Dries en ik reeds om 10:30 p.m. goed gemarineerd, aangezien het ‘open bar’ principe van toepassing was en de ‘vodka-sprite’ rijkelijk vloeiden. In al onze gemarineerdheid volgden we het groepje feestvierders waarmee aan het optrekken waren en zaten we plotsklaps in een limousine met een gezellige gay richting de nacthclub, genaamd ‘The appartment’ http://www.apartmentlounge.com/.
Op zaterdag sliepen we heel erg lang uit na de zware avond, sleepten we onszelf naar een Chicago Bulls game en sloten we de avond af op een verjaardagsfeestje van Elise. Ze probeerden ons ‘alweer’ in de alcohol te duwen en liet ons kennis maken met gummi bears, gedrenkt in vodka.
Op zondag, hadden we alweer een hele reeks andere activiteiten gepland: we waren uitgenodigd op de 1-jarige verjaardag van de dochter van een collega mij (Loes) en we hadden kaartjes voor het Chicago Philharmonic Orchestra. De verjaardag vond plaats in het Natuurmuseum van Chicago (http://www.naturemuseum.org/) met een echte vlindertuin en cupcakes en tetrablikjes appelsap en ‘om ter grootste kadoos’.
Het optreden van het Chicago Philharmonic Orchestra was volledig toegewijd aan Beethoven. De orkestleider/ dirrigent – die in mijn hoofd geassocieerd wordt met een respectabel, niet-kapitalistische persoon – maakte van de situatie gebruik om een dokter/ verkoper van hoorapparaten te linken met de show. Want je kan gehoorproblemen, zoals deze van Beethoven, vermijden door het dragen van een van deze wonderbaarlijke en dure hoorapparaten.

Tijdens het weekend van 27, 28 en 29 April 2012 deden we het veel rustiger aan dan het voorgaande weekend. Op zaterdag gingen we naar een iets verder gelegen Outlet Shopping Mall http://www.simon.com/mall/?id=1251. Het was me toch een ervaring!
We ontdekten de keten ‘Outdoor World’. Een winkel met alles voor alle mogelijke buitensporten, maar vooral met een focus op Jagen, Sportvissen, Kamperen en Boten.
Daarnaast zagen we eindelijk ‘Amish’ in levende lijve in de Shopping Mall, met ‘koksmuts’ en een lang boerinnenkleed en alles erop en eraan. Ik vond het fantastisch!

Op 4, 5 en 6 mei 2012 lag onze focus op ons voorbereiden om naar Belgie te komen. We pikten op vrijdag nog een nieuwe animatiefilm mee ‘The Pirates! Band of Misfits - http://www.imdb.com/title/tt1430626/ . Deze film is van de makers van Chicken Run, maar is volgens ons oordeel veel minder goed.
Op zaterdag en zondag ging ons tijd vooral naar poetsen, inpakken, kadootjes kopen en ons mentaal voorbereiden om terug naar ‘Our Home Country Belgium’ te gaan na een jaar in de U.S.

Tijdens de weekend van 11, 12 en 13 mei 2012 & 18, 19 en 20 mei 2012 bevonden we ons in Belgie en waren we aan het eten en aan het drinken in gezelschap van familie, vrienden en kennisen.

Na een week keihard doorwerken om de berg werk van onze week vakantie in te halen, hadden we een verlengd weekend van vrijdagavond 25 mei tot maandagavond 28 mei 2012. Op zaterdag sliepen we uit, aten we een broodje van Hannah’s Bretzel (http://www.hannahsbretzel.com/) en begonnen we aan onze mini-roadtrip. Het eerste deel van de trip bracht ons van Chicago naar Grand Rapids. We kwamen aan in ons hotel, gelegen aan een rivier in een zonovergoten Grand Rapids. We deden ons tegoed aan een aperitief, aten een hapje en gingen dan naar de Van Andel Arena (http://vanandelarena.com/) waar we naar de Red Hot Chilli Peppers gingen kijken (http://redhotchilipeppers.com/tour/1388-2012-05-26-van-andel-arena#) . Het was letterlijk ‘DE MAX’! Anthony Kiedis’ body rules! De man is 49 jaar oud en ziet eruit alsof hij 29 jaar oud is. Ongelofelijk! De sfeer was fantastisch! Dit was misschien mede door het feit dat Anthony Kiedis in zijn hometown, Grand Rapids, speelden voor zijn eigen ‘Mom’. Echt, de autorit en het geld meer dan waard!
Op zondag, reden we van Grand Rapids naar South Lyon om een collega van Dries te gaan bezoeken. ‘s Avonds reden we terug richting Chicago, maar maakten we nog een stop in New Buffalo, waar we ooit in Juli 2010 een supercoole bar aan een jachthaven ontdekten. Speciaal voor die bar, The Stray Dog, (http://www.thestraydog.com/) gingen we terug naar New Buffalo om herinneringen op te halen en te genieten van de overheerlijke guacamole en vakantiesfeer.
Maandag, 28 mei 2012, reden we terug naar Chicago, deden we niet extreem veel meer, behalve een bbq op ons terras op de 25ste verdieping.

Het weekend van 1, 2 en 3 juni 2012 verliep ongepland maar bracht weer heel wat verassingen. Op zaterdagvoormiddag brachten we een bezoek aan het museum tegenover ons appartementsgebouw (http://www.artic.edu/) . Het was Corporate Day en aangezien Deloitte dit museum sponsorden, mochten we gratis binnen en zagen een expositie van Lichtenstein. U weet wel die schilder, die schilderijen maakt van stripboek-kadertjes met emotionele vrouwen en superstoere, vechtende mannen. Daarna besloten we Chicago verder te ontdekken en zo belandden we volledig ongepland op het Chicago Maifest (http://www.mayfestchicago.com/). Een amerikaanse weekendversie van de duitse Oktoberfesten. We zagen Amerikanen drinken in het openbaar uit bekers van halve liters. We zagen Amerikanen ‘los gehen’ op ‘Ole Ole Ole Ole Ole, we are the Champions’. We zagen een girlfight tussen een ierse, rosharige, geblokte vrouw en een amerikaanse, verzorgde, verfijnde vrouw. Het was een Maifest zoals het er een moest zijn. Op zondag deden we wat aan sport, deden we boodschappen en gooiden alweer wat op de BBQ.

Het voorbije weekend van 8, 9 en 10 juni 2012, gingen we op vrijdag naar een pas-ontdekte openluchtbar in een restaurant dicht aan ons appartementsgebouw (http://3forks.com/location.php). Op zaterdag, hielden we ons doorheen dag rustig en ruimden we ons appartement op. ‘s Avonds mochten we naar ons eerste Fund Raiser Event. De locatie, het practhige Field Museum: http://fieldmuseum.org/ . De orde van de avond: je komt aan in galakledij, je neemt deel aan het aperitief en ondertussen kan je bieden op tentoongestelde items – dit heet de Silent Auction, dan wordt je gevraagd om naar het Dinninggedeelte van de zaal te gaan waar het diner wordt geserveerd en waar de ‘echte Auction’ doorgaat. Dries en ik zaten dus megahard klaar met onze nummer ‘293’ om te bieden; tot we hoorden dat de 11 items voor gemiddeld 1000 dollar de deur uitvlogen. We berekenden dat de HOW organisatie (http://www.how-inc.org/) zo maar even 100.000 dollar had opgehaald die avond. Ons oordeel:
- het amerikaanse charity systeem steekt vreemd in elkaar – de rijken geven geld en kunnen dit aangeven aan de belastingen waardoor ze nog minder belastingen moeten betalen
- het amerikaanse charity systeem steekt vreemd in elkaar – de rijken geven geld en mogen tijdens het geld uitgeven, genieten van lekker eten en een leuk feestje
- het amerikaanse charity systeem steekt vreemd in elkaar – de rijken geven geld en krijgen leuke items in ruil: een luxeweekend San Francisco, een weekendje golf spelen, etc
Dries en ik moeten hier toch nog eens over nadenken.
Aangezien het HOW feestje reeds eindigden om 11:00 p.m. met een cupcake als afscheidskadoo, begaven we ons naar de bar van het Radisson Hotel, nabij ons appartement (http://www.radissonblu.com/aquahotel-chicago) . Daar belandden we heel toevallig op een supercool, maar kleinschalig feestje met een supercoole vrouwelijke DJ Lady D (http://www.djladydmusic.com/live/) .
Vandaag, zondag, 10 juni 2012, is het alweer een prachtige zonovergoten dag. Het Chicago Bluesfestival gaat door in ‘onze achtertuin’, het Oldtown Art Festival is bezig en Chicago bruist van de zomer.

Wij blijven trippen met de tripstok en blijven ontdekken!

Toekomstige events: Just for Laughs comedy festival; de Chicago Gay Parade; een verlengd weekend L.A. & Palm Springs; Taste of Chicago; etc.

Enjoy the Summer!
Droes


Voor de Foto's

Easter
https://picasaweb.google.com/105875486341400661055/EasterAtMaxElise?authuser=0&feat=directlink

Movie festival
https://picasaweb.google.com/105875486341400661055/MovieFestival?authuser=0&feat=directlink

House of Blues
https://picasaweb.google.com/105875486341400661055/HouseOfBlues?authuser=0&feat=directlink

Nature Museum
https://picasaweb.google.com/105875486341400661055/NatureMuseum?authuser=0&feat=directlink

Grand Rapids
https://picasaweb.google.com/105875486341400661055/GrandRapidsRoadtrip?authuser=0&feat=directlink

MayFest
https://picasaweb.google.com/105875486341400661055/Mayfest?authuser=0&feat=directlink

Charity event
https://picasaweb.google.com/105875486341400661055/CharityEvent?authuser=0&feat=directlink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten