zondag 25 november 2012

Blogpost 14 – 21 Augustus tot en met 25 November 2012 – Belgen op bezoek

FORWARD – Ja, den Obama is er terug bij J en verder een overzicht van 3 maanden Droes in de U.S.A.

Weekend van 24/25/ 26 Augustus 2012: Gotye & Back to New York after 3,5 years (April 2009 – World Trip Part I)
Op Vrijdag, 24 Aug 2012, was er een drink van onze werkgever aan het Aquarium van Chicago met zicht op de skyline van Chicago tijdens een zwoele zomeravond. Die avond trad Gotye op in Chicago en blijkbaar in openlucht, want toen we naar huis liepen, hoorden we ‘Somebody that I used to know’ ergens in de lucht weerklinken/ vibreren.
Op Zaterdag, 25 Aug 2012, namen Dries en ik ‘s morgensvroeg het vliegtuig om een weekendje in New York door te brengen. We kwamen tegen de namiddag aan op ons hotel, waar Dries een scene maakte aangaande onze kamer en de manager die zijn personeel moest aanleren ‘klanten met respect te behandelen en geen valse verwachtingen te creëren’. Leve de goede oude amerikaanse client service J.
Na een foute start doken we de stad in en liepen we van de uiterste tip van Manhattan naar Times Square, ondertussen genietend van de meest overheerlijke wafel ooit (http://www.wafelsanddinges.com/). Dat vraagt om meer! Aangekomen op Times Square was het duidelijk Apero time en begaven we ons naar de bar van het Renaissance hotel met uitzicht op Times Square, waar we 3,5 jaar geleden gelogeerd hadden (http://www.marriott.com/hotels/travel/nycrt-renaissance-new-york-times-square-hotel/). Na een overheerlijke mojito voerde de ondergrondse ons terug naar het hotel. We namen een korte douche en gingen dan naar Little Italy, waar we bij een van de beste Italiaanse restaurants ooit terecht kwamen (http://ilbuco.com/). Authentiek en vers, wat wil een mens nog meer. We sloten de avond af in het belgische BCafe met een lekker belgisch beer uit het gepaste glas.
Op Zondag, 26 Aug, begonnen we de dag met ‘uitslapen in New York’ – schaamrood op de wangen, maar zo nodig. Daarna deden we ons tegoed aan een Pain Quotidien-ontbijt. Dit was eeuwen geleden, aangezien deze belgische chain enkel aan de Oost- en Westkust van de U.S. bestaat. We liepen langs het water naar de Highline – a must! (http://www.thehighline.org/). Een park gemaakt op een vervallen en ongebruikte verhoogde treinlijn. Prachtig! Onder de Highline vonden we een biergarten waar we onszelf verfristen (http://standardhotels.com/high-line/food-drink/biergarten). Tijdens de namiddag doppelden we onszelf opnieuw in wat belgisch genot en deden we een ander Bcafe aan, waar Dries de zwaar gemiste bitterbal binnen werkte, gevolgd door een 2de bestelling voor ons beide bij Wafels and Dinges in Central Park. We gingen vroeg naar bed, aangezien we extreem vroeg – lees midden in de nacht rond 3 a.m. - op moesten om terug te vliegen naar onze werkplaats: Dries naar Detroit en ik naar Chicago. Gelukkig was het maar een werkweek van 4 dagen vanwege het Labor Day weekend.

Foto's Weekendje New York - Best openen in 'a New Tab':

Weekend van 30 Aug tot 2 Sept 2012: Bezoek uit Belgie & Chicago als toerist
Het was zover! Onze eerste belgische bezoekers (Jan, Annelies A. & Annelies V.) van de zomer van 2012, kwamen aan op Donderdagavond, 30 Augustus 2012. We trokken er meteen op uit en aten en dronken op de binnentuin van de III Forks (http://www.3forks.com/location.php). De avond was zoals gewoonlijk voor die tijd van het jaar, warm maar winderig.
De volgende dag organiseerden we een uitgebreid ontbijt en verplaatsen we ons daarna naar Chicago Beach – een strand in Chicago, het klinkt surrealistisch, maar dat strand is inclusief mojito’s zoals het hoort J. ‘s Avonds verrasten we onze gasten met een BBQ op ons geliefde terras met uitzicht op Millenium Park en de skyline van Chicago.
Zaterdag gingen we trippen op de ‘Hop on – Hop Off Bus’ en in het Chicago uitgaansleven waar we volgende plaatsen aandeden:
Zondag, 1 Aug 2012, spendeerden we het grootste gedeelte van onze dag op de fiets langs Lake Michigan. Prachtig! Op de terugweg, stopten we aan een beach bar met live muziek. We sloten de avond af met ‘stuffed pizza’. Dit was ook onze (Dries & Loes) 1ste stuffed pizza, ondanks het feit dat we al bijna een jaar in Chicago woonden.
Als afsluiting van het uiterst toeristische weekend, stapten we na ‘a breakfast on the go’ (Don’t ask J) op Maandag op een boot tour langs de prachtige skyscrapers and high rises die Chicago rijk is. En als kers op de taart zoefden we daarna naar de top van de John Hancock building. Tussendoor werd er nog even een andere Chicago specialteit naar binnen gespeeld: the Chicago Hot Dog. Het 4-dagen durende weekend kwam tot z’n einde met een BBQ ‘with a view’.

Een greep uit alle Foto's met Jan & Annelies A. & Annelies V. - Deze foto's staan niet op volgorde - Best openen in 'a New Tab':

Weekend van 7/ 8/ 9 Sept 2012: American Style
Op Vrijdag, 7 Sept 2012, ontmoetten we de ‘gang’ opnieuw toen ze terugkwamen van hun Roadtrip – Part I en namen we ze mee naar een overheerlijke Tapas bar (http://mercatchicago.com/).
De volgende dagen gingen we ‘American Style’: boodschappen doen in de Costco (http://www.costco.com/). Denk aan de Makro, maar dan in het groot J. Daarna gingen de meiden shoppen, terwijl de mannen de boodschappen thuis brachten en zich in stilte bezig hielden op café. Tot slot hadden we die avond een afspraak in een van de restaurantparels van Chicago: Blackbird (http://blackbirdrestaurant.com/).
Op Zondag vertoefden we met z’n allen – eerste keer voor iedereen - op een American Football Game: de Chicago Bears (http://www.chicagobears.com/index.html) tegen de Indianapolis Colts op Soldier Field (http://www.soldierfield.net/). Zoals ‘de echten’ organiseerden we daarna een BBQ.
Om al die mannelijkheid waarmee de dag doorspekt was in evenwicht te brengen, keken we ‘s avonds naar de zalig grappige film ‘Bridesmaids’ (http://www.imdb.com/title/tt1478338/) met de hilarische Kristin Wiig (http://www.imdb.com/name/nm1325419/).

Weekend van 14/ 15/ 16 Sept 2012: Belgische bezoekers – Keep them coming!
Om dit weekend goed in te zetten, haastten de 3 meiden zich naar de shops op ‘the magnificient mile’ – nee, hoor, wij zijn geen massaconsumenten J. De mannen doodden de tijd zoals gewoonlijk in een of andere bar. ‘s Avonds aten we ‘home cooked’ spaghetti bolognaise. Het klaargemaakte engelenhaar zorgde voor enige controverse, maar de rode wijn verhoogde al snel ieders’ tolerantiegrens.
Op Zaterdag, 15 Sept 2012, vergezelden een nieuw stel vrienden de groep: Eva en Franz. We namen foto’s aan de Bean. We relaxten in de laatste zomerzon op Chicago Beach en gooiden ‘s avonds een 7-koppige BBQ.
Na een uitgebreid ontbijt op Zondag, namen we afscheid van het triumviraat Jan, Annelies A. & Annelies V. Vervolgens trokken Eva, Franz, Dries en ik naar Navy Pier voor een drankje op een terras in de zon aan het water. Ik zou Eva & Franz terugzien op dinsdag en we zouden opnieuw met z’n vier zijn op donderdagavond, tijdens dewelke we samen gingen eten in Mercadito (http://www.mercaditorestaurants.com/chicago/).

Foto's etentje met Eva & Franz - Best openen in 'a New Tab':

Weekend van 21/ 22/ 23 Sept 2012: Opnieuw afscheid van vrienden & The Emmy’s
Vrijdagavond, 21 Sept 2012, brachten we door op volgende locaties, die ervoor zorgden dat we een ‘awesome’ avond hadden:
Op Zaterdag, namen we afscheid van Eva & Franz, dwaalden Dries en ik nog wat door het door ons meer en meer geliefde Chicago, dronken we glas in Pops (http://popsforchampagne.com/) en aten we pasta thuis.
Zondag, gaven we ons appartement een poetsbeurt en relaxten we in de namiddag voor de buis, al kijkend naar The Emmy’s J.

Weekend van 28/ 29/ 30 Sept 2012: Sultry Florida, here we come!
Vrijdagnamiddag, 28 Sept 2012, namen Dries en ik het vliegtuig richting Orlando om daar Dries zijn ouders te ontmoeten. Rond 00:30 a.m. kwamen we aan in ons hotel in Daytona Beach, juist naast Daytona International Speedway (http://www.daytonainternationalspeedway.com/?homepage=true).
Op Zaterdagmorgen, ontmoetten we Ria & Aloїs aan het huis van een goede Amerikaanse vriend van hen. Daarna verkenden we de streek. We stopten aan Flagler Beach Pier (http://flaglerbeachpier.net/), we bezochten St. Augustine (http://www.floridashistoriccoast.com/?gclid=CLSPq9376LMCFcxcMgodaF8AtA) en we genoten onderweg van een drankje en een hapje. We eindigden met een ‘real American dinner’ – lees bar food - in open lucht met live music.
Op Zondag, namen we ontbijt, reden we met de auto op het strand van Daytona – zoals in de film J - waar we ook een wandeling maakten. Daarna deden we ons te goed aan een terrasje in het heerlijk warme Florida klimaat. Om 4:00 p.m. stonden we alweer klaar op de luchthaven om naar Chicago terug te keren.

Foto's weekendje Florida - Best openen in 'a New Tab':

2 Oktober tot 10 Oktober 2012: Adinda op bezoek
Op Dinsdag, 2 Oktober 2012, landde Adinda in Chicago. We zagen elkaar pas ‘s avonds wanneer ik van mijn werk kwam. We deelden het avondeten en de eerste updates na een lange tijd elkaar niet gezien te hebben.
Elkaar ‘s avonds treffen - zo verliep ook de rest van de week. Op Woensdag maakten we gebruik van de Jacuzzi en aten we vis uit de oven. Op Donderdag zoefden we doorheen de honderden foto’s van de voorbije jaren van alle plaatsen die Dries en ik bezocht hadden. Op Vrijdag voegde Dries zich bij ons en gingen we uit eten in Nightwood (http://nightwoodrestaurant.com/).
Die Zaterdag, 6 Oktober 2012, stonden we vroeg op, namen we ontbijt ‘on the go’ en reden we naar een Outlet Shopping Center in Indiana. Eenmaal terug thuis, maakten we ons op om tapas te gaan eten in Mercat a la planxa.
Op Zondag, verraste Adinda ons met een ontbijt, aangezien ze al een tijdje op was om de Chicago Marathon te zien starten. Vervolgens reden we naar Milwaukee en brachten we een bezoek aan de stad en het Harley-Davidson museum (http://www.harley-davidson.com/en_US/Content/Pages/HD_Museum/museum.html). Op weg naar huis bestelden we alvast onze stuffed pizza, zodat deze op tijd kon geleverd worden. We maakten nog een stop bij Pops voor een glas alvorens huiswaarts te keren.
Maandag troffen Adinda en ik elkaar ‘s avonds en deelden we gedachten over het leven. Dinsdag vierden we de laaste avond van Adinda en aten we in Filini (http://www.filinichicago.com/). Op Woensdag passeerde Adinda nog even op kantoor en weg was ze, terug naar Belgie.

Foto's bezoek Adinda - Best openen in 'a New Tab':


Weekend van 12/ 13/ 14 Okt 2012: Chicago International Film Festival
Vrijdag 12 Oktober 2012, hadden we afgesproken met een oude bekende, namelijk Dries Debeukelaer, die zich in Chicago bevond. De avond bestond uit:
DRINKEN: Dries & Loes’ crib
Zaterdag kwam onze amerikaanse vriendin, Elise, mee ontbijten. De rest van de dag brachten we door in de filmzaal, aangezien we 4 films mee konden pikken op het Chicago International Film Festival.
We zagen:
War Witch: http://www.imdb.com/title/tt1820488/ - Moeilijk verteerbaar, maar wel met de levensles: ‘Witte hanen zijn moeilijk te vinden en als je een man, die naar je hand dingt zijn liefde wilt laten bewijzen, laat hem dan een witte haan naar je brengen.
Winter of Discontent: http://www.imdb.com/title/tt2380594/ - Een goed idee, maar er ontbreekt iets wat de film tot een excellente film zou maken.
Reality: http://www.imdb.com/title/tt1846487/ - Een zeer goed idee en goed gemaakt, maar lang.
CLIP: http://www.imdb.com/title/tt1900908/ - Herinnerde me aan de film Kids (http://www.imdb.com/title/tt0113540/), maar dan met veel meer close-ups van de menselijke geslachtsorganen J
Zondag – na zoals het de goede Belg betaamt de verkiezingen gevolgd te hebben - gingen we opnieuw naar het Film Festival. Dries had er al meer dan genoeg van, maar ‘beloofd is beloofd’ J. We zagen:
The Sapphires: http://www.imdb.com/title/tt1673697/ - Prachtige muziek en een inspirerend waargebeurd verhaal.
The Central Park Five: http://www.imdb.com/title/tt2380247/ - Het nadeel om een kleurling te zijn; groepspsychologie en de verwoven verantwoordelijkheid van de politie, justitie en de media. Pluspunt voor deze film!

Weekend van 19/ 20/ 21 Okt 2012: Dries loopt in Chicago, Detroit en Canada & Loes ontspant in Boston
Dries en ik zagen elkaar enkel donderdagavond en vrijdagmorgen. Vrijdagavond, 19 Oktober 2012, trok ik naar Nicky in Boston om samen met haar het weekend door te brengen. Kort samengevat bestond ons weekend uit:
- Bijpraten
- Op café gaan
- Nog meer praten
- Slapen
- Hhhhmmm – Nog heel veel slapen
- En nog wat slapen (Ik had een superzware week achter de rug en Nicky sliep gewoon mee J)
- Uitgebreid ontbijten
- Rondwandelen in Boston
- Gekke schoenen passen
- Aperitieven en uit eten gaan
- Naar Cambridge afzakken om te ontbijten en Harvard te bezoeken
- Terecht komen op de Boston Regatta (http://hocr.org/)
En dan terug naar Chicago!

Dries daarentegen daagde zichzelf uit en had zijn weekend als volgt samengesteld:
- Zaterdag: 5 km gaan lopen op de landingsbaan van de internationale luchthaven van Chicago, O’Hare
- Zondag: 21 km gaan lopen doorheen Detroit & Canada

Weekendje lopen voor Dries & Boston voor Loes - Best openen in 'a New Tab':

26 Oktober tot 31 Oktober 2012: Ria & Aloїs op bezoek
Vanaf Vrijdag, 26 Oktober 2012, vergezelden Ria & Aloїs ons in Chicago. Die avond gingen we naar de City Winery (http://www.citywinery.com/chicago/), na een aflevering van het zo gemiste ‘The Wonder Years’ via Netflix. Melancholie & een zweem van onze kindertijd volgden ons die avond.
Op Zaterdag, maakten we na een ontbijt, een wandeling langs de Bean, Chicago’s bekende fontein en Navy Pier. We brachten een bezoek aan ‘The museum of Broadcasting’ (http://www.museum.tv/) – een beetje een teleurstelling en eindigden de namiddag in Pops. Eenmaal thuis gekomen, aten we pasta en maakten we ons op om naar de jazzclub The Backroom te gaan.
Zondag, kuierden we over Michigan Avenue en belandden we zo bij het Chicago History Museum (http://www.chicagohs.org/) – een echte topper. ‘s Avonds aten we tapas.
Op Maandag trok Dries erop uit met zijn ouders en ik ging naar kantoor. Op Dinsdag, vierden Ria, Aloїs en ik hun laatste avond in Chicago en op Woensdag vlogen ze door naar Florida.

Foto's bezoek ouders van Dries - Best openen in 'a New Tab':

Weekend van 2/ 3/ 4 Nov 2012: Home Alone J
Dat weekend voelden Dries en ik ons na een lange tijd op ons gemak alleen thuis. We deden wat boodschappen en genoten van gewoon ‘thuis te zijn’ J.
Een paar hoogtepunten, die we dat weekend beleefden:
- Dries vond eindelijk mosselen die er goed uitzagen en smikkelden deze ‘s avonds op. Oordeel: ‘Het was toch niet helemaal zoals in Belgie’.
- Slapen J
- We zagen de film ‘Flight’(http://www.imdb.com/title/tt1907668/). Een goede film, maar we waren niet ‘blown away’.

Weekend van 9/10/11 Nov 2012: Louis CK is in the House!
Opnieuw een weekendje op ons gemak, maar met de nodige hoogtepunten:
- Zo gingen we naar Louis CK (https://buy.louisck.net/) kijken in een prachtige zaal waar normaliter symphonie orkesten optreden. Het optreden viel wel te pruimen, maar we zaten hoog in de nok van het dak en de temperatuur bleef maar stijgen tijdens het optreden.
- Op Zaterdag zagen we de film ‘Argo’ (http://www.imdb.com/title/tt1024648/). Een goed idee, maar nog steeds waren we niet ‘blown away’.
- Slapen J

Foto's optreden Louis CK - Best openen in 'a New Tab':

Weekend van 16/17/18 Nov 2012: A once in a lifetime experience
Het weekend van 16-18 Nov 2012 stond in het teken van ‘a once in a lifetime experience’: gaan eten in het restaurant Alinea (https://www.alinearestaurant.com/website/browser).
We ‘slurpten’ ons aperitiefhapje uit een blok ijs; we aten Neptunus’ zeevruchten van een boomstronk bedekt met algen; we aten een groene gazpacho uit een doorzichtige bol; we kregen lams in drievoud vergezeld door een portfolio van 60 verschillende smaken; we aten een top vijf van ‘ginger’; we zogen helium uit een uit appeltoffee gemaakte ballon en we zagen tot slot een chocolade ei kapot gegooid worden – of beter ontploffen – na het gebruik van stikstof. Het was een prachtig schouwspel! Het was ontzettend lekker! Het was ‘a once in a lifetime opportunity’.

Foto's etentje Alinea - Best openen in 'a New Tab':

Weekend van 22/23/24/25 Nov 2012: Thanksgiving!
Eindelijk…het lang gewenste verlengde Thanksgiving weekend was aangebroken. Dries en ik waren het eens – we zouden niets plannen en gewoon van ‘onze thuis’ genieten, de Chicago koude buiten houden en de buitenwereld z’n gang laten gaan.
Toch misschien 1 hoogtepunt per dag:
Woensdag, 21 Nov: de 1st avond van het verlengde weekend – Vreugde alom!
Donderdag, 22 Nov: Thanksgiving evening met goede bubbels, kalkoen, veenbessen en mashed potatoes. Die avond zagen we ook Skyfall (http://www.imdb.com/title/tt1074638/).
Vrijdag, 23 Nov: Een kort bezoek aan de Chicago kerstmarkt en zoals de echte Amerikaan betaamt – Black Friday Shopping!
Zaterdag, 24 Nov: Just enjoying the warmth inside, while minus zero Celsius outside.
Zondag, 25 Nov: De laatste dag en avond van het verlengde weekend – We geven er nog een lap op want het zijn ‘de leste’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten