zaterdag 7 januari 2012

Merry Chirstmas and a Happy 2012!!!

Week#30 (Nov 21st – Nov 27th); Week #31 (Nov 28th – Dec 4th); Week #32 (Dec 5th – Dec 11th); Week#33 (Dec 12th – Dec 18th); Week#34 (Dec 19th – Dec 25th) & Week#35 (Dec 26th – Jan 1st) in Review

Op het einde van de maand Januari 2012 zullen Dries en ik negen maanden in de U.S. wonen – dat is ¾ van een jaar. That is out of control! Voor ons lijkt het alsof het gisteren was dat we met jullie allemaal nog een glas dronken en afscheid namen. De dagen, weken, maanden vliegen voorbij. Opnieuw ervaren Dries en ik dit als een droom waar we uit moeten wakker worden en plots terug in ons bed in Muizen zullen liggen. Anyway…what has been going on?

Tijdens het verlengde weekend van 24, 25, 26 en 27 November 2011 ging er (zoals jullie opmerken tijdens de volgende weekends) tijd naar het schrijven van ons beide eindwerken voor de cursussen, die we ooit begonnen zijn in Belgie. Natuurlijk in zeer verschillende domeinen – Dries met een focus op IT en Loes met een focus op De mens op de werkvloer. Toch hebben we ook aandacht besteed aan de amerikaanse tradities en als goede ‘Aliens in the United States’ volgende ingredienten gekocht om Thanksgiving te vieren op donderdag, 24 Nov 2011: kalkoen, aardappelen voor aardappelpuree, veenbessen en Pumpkinpie. Zijn wij even geintegreerd!? Die dag zagen we ook naar een stukje van de Macy’s Thanksgiving parade op televisie, maar kozen we daarna voor een hele reeks afleveringen van ‘In de Gloria’ om de goedkope Macy’s smaak te compenseren.

Tijdens een wandelingetje voor uithaalkoffie merkte Dries die nacht op dat er reeds voor verschillende winkels mensen zich geparkeerd hadden om vanaf 3 of 4 uur ‘s nachts te profiteren van de Thanksgiving Sales. Consumeren!? En dat met z’n allen!? De dag erop waagden Dries en ik, ons ook aan Michigan Avenue en de Thanksgiving Sales. We kwamen thuis met een stel sokken. Zijn we dan toch echte Belgen, die enkel aan sparen denken!? Op zaterdag, 26 Nov 2011, skypten we even met Annelies V. ergens in Zuid-Amerika. De technologie staat voor niets. s’Avonds gingen we eten met een bevriend Chicago-koppel in een ‘fusion Frans-Mexicaans restaurant’. Het concept sprak ons ten zeerste aan, want het was een BYOB – Bring Your Own Bottle-restaurant. Graaf! Het eten was ook subliem. We gaan zeker terug. Op zondag, 27 Nov 2011, namen we uitgebreid ontbijt met een wereldbekende ‘Sprinkles Cupcake (http://www.sprinkles.com/).

Ons verdict staat vast – cupcakes zullen ons vandaag niet bekoren en waarschijnlijk nooit. We brachten ook nog een bezoek aan de bekende Navy Pier in Chicago om de beste popcorn (http://www.garrettpopcorn.com/) ter wereld te kopen voor een collega van Dries uit Detroit. Dries vertrok reeds in de vooravond naar Detroit en het verlengde Thanksgiving weekend kwam tot een einde.

Het weekend van 3 en 4 December 2011 draaiden alles rond verhuizen. Dries was die week naar een training gegaan in Texas in een pas nieuw geopende Trainingscampus van Deloitte. Hij kwam op 2 December laat thuis en tegen dan stonden onze 6 zakken klaar, waarmee we eerst van Belgie naar Los Angeles waren gereisd, dan van Los Angeles naar Chicago en ten slotte naar ons vaste stek in Chicago voor het komende jaar 2012. Op zaterdagmorgen, 3 December 2011, werden ons de sleutels van ons nieuw appartement overhandigd. Daarna vertrokken we op een ‘Scavenger Hunt’. We bezochten de welbekende scandinavische meubelzaak, de door de amerikanen geliefde groothandel Costco en andere ‘alles-in-1’ supermarkten. Om 22h30 lieten we ons doodmoe in de zetel vallen en aten we zelfgemaakte hamburgers. Op zondag gaven we onszelf wat rust en sliepen we uit. Rond de middag deden we de laatste inkopen en liepen we naar ons ‘in te richten appartement’, waar we alles aanpasten naar onze zin.

Het weekend van 10 en 11 December 2011 bestond uit een beetje pret en heel veel uren werk aan onze eindwerken. De pret was het bezoek van Stijn Van Hoof en Joren Groenvynck, Belgische collega’s, die voor hun project in een stadje dichtbij Chicago moesten zijn. Ze brachten ons zaterdagnamiddag en –vooravond een bezoek en dat konden we ten zeerste apprecieren.

Het weekend erop van 17 en 18 December 2011 bracht niet veel spannends. Enerzijds kroop er veel tijd in onze eindwerken en anderzijds nodigde het koude en winderige weer in Chicago niet uit om de ‘tripstik’ boven te halen (In de Gloria :)). We bleven dus braaf binnen en schreven gedwee verder, met uitzondering van de nodige trip naar de supermarkt en een skype call met Annelies V. in alweer een ander Zuid-Amerikaans land. Zo heeft ze ons appartement ook eens gezien he :)

En dan – Joepie! – Kerst en Nieuw en twee verlengde weekends na elkaar. TIjdens de volgende 11 dagen samen – Dries had een week vakantie, maar ik niet – stonden er twee thema’s centraal: samen chillen ‘s avonds en drie seizoenen lang genieten van de super hilarische serie Parks & Recreation.
We begonnen het weekend van vrijdag 23, zaterdag 24, zondag 25 en maandag 26 December 2011 met een supernieuwe, supercoole, superawesome Movie The Girl with the dragon Tattoo (http://www.imdb.com/title/tt1568346/). Een amerikaanse remake om vingers en duimen van af te lekken. Natuurlijk – het boek is beter dan de film of was het omgekeerd!? De volgende dag, zaterdag, vierden we Kerst met een variatie aan hapjes en lekkers en bubbels. Op zondag, ruimden we ons nieuwe appartement voor een eerste keer op – een echt avontuur . Zwabberen en schrobben is in elke nieuwe woonplaats toch weer anders. Op maandag, concentreerden we ons op onze eindwerken en gingen in de vooravond nogmaals naar de bekende scandinavische meubelzaak voor wat extra ‘stuff’.

Tijdens het weekend van vrijdag 30 December, zaterdag 31 December, zondag 1 Januari en maandag 2 januari maakten we er een leuke boel van. Op vrijdag, huurden we de film ‘The Tree of Life’ (http://www.imdb.com/title/tt0478304/) – volgens Dries een kutfilm, maar volgens het establishment ‘de film van 2011’. Je moet erin komen, zou ik zo zeggen. Het doet denken aan ‘A Space Odyssey (http://www.imdb.com/title/tt0062622/).

Zaterdag, 31 December, begonnen we met ‘an all American pancake breakfast’ bij een breakfastplaats, nabij ons appartement (http://wildberrycafe.com/). Smullen! Daarna telefoneerden we de wereld rond om verschillende mensen een ‘Gelukkig Nieuwjaar’ te wensen. Krop in de keel! ‘s Avonds warmden we ons thuis alvast op met de nodige liters bubbels en lieten we ons daarna per taxi maar Leopold brengen (http://leopoldchicago.com/ ) , een belgisch geinspireerd restaurant. Heerlijk! Subliem! We kregen zelfs een ‘Happy New Year Tiara’.

Zondag, 1 januari 2012, is naar gewoonte een verloren dag – uitslapen, hangen en vooral niet te veel nadenken over wat je nu wel en niet allemaal gedaan hebt in 2011 en wat je nu wel en niet allemaal zou moeten doen in 2012. Er was wel 1 lichtpuntje die dag – we gingen kijken naar de allereerste thuiswedstrijd van de Chicago Bulls in het United Center. Ons home team won en wij zagen het en keurden het goed. Go Bulls! Maandag, 2 januari 2012, werd er gewerkt aan de eindwerken en sloten we de reeks verlengde weekends af.

Wat zijn de vooruitzichten?
• Op 7 januari 2012 komt mijn mama (Loes) voor een weekje op visite.
• Het weekend van 14, 15 en 16 januari is opnieuw een verlengd weekend, aangezien men hier dan Martin Luther King eert.
• Op zondag, 15 januari 2012, vind je mij voor de buis want dan zijn het ‘The Golden Globes’ gepresenteerd door Ricky Gervais. Respect!
• En op zondag 5 Februari vind je mij voor de buis (Dries) want dan is het de (wereld)befaamde Superbowl, met zowat de beste reclames van het jaar. In bijgevoegde link vind je mijn favoriet van vorig jaar. http://www.youtube.com/watch?v=SKL254Y_jtc

Foto`s van Thanksgiving weekend 2011
http://picasaweb.google.com/105875486341400661055/Thanksgiving2011?authuser=0&feat=directlink

Foto`s van Kerst & Nieuw 2011
http://picasaweb.google.com/105875486341400661055/KerstEnNieuw2011?authuser=0&feat=directlink

Foto`s van de Chicago Bulls
http://picasaweb.google.com/105875486341400661055/ChicagoBullsVsGrizzlies?authuser=0&feat=directlink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten