zaterdag 19 november 2011

Uitblazen & dan opnieuw knallen

Week #27 (Oct 31st – Nov 6th); Week #28 (Nov 7th – Nov 13th); & Week # 29 (Nov 14th – Nov 20th) in Review

Op vrijdag, 28 Oktober 2011, pakten Dries en ik zowel in om uit te blazen in Hawaii als om naar Chicago te trekken. ‘s Namiddags vertrokken we naar het paradijs, genaamd Maui, een van de Hawaainse eilanden/ Poynisian islands  We kwamen rond 21hrs aan en de temperatuur was zalig – rond de 30 graden, een zachte zomerbries en een beetje vochtig.

De volgende morgen wisten we pas echt dat we goed zaten – het uitzicht vanuit onze kamer was ‘gorgeous’!
‘Platte rust’ here we come! Op zaterdag (29/10) en zondag (30/10) deden we helemaal NIETS (= liggen, lezen, genieten van de zon en een cocktail drinken). Op maandag (31/10) liet ik me op aandrang van Dries extra stimuleren om te ontspannen in de Spa van het hotel. Op dinsdag (01/11) huurden we snorkels en zagen we onder water een zwevende zeeschildpad. Op woensdag (02/11) reden we naar de andere bewoonde kant van het eiland en de dag (03/11) erop reden naar Hana langs scherpe bochten, rostmuren waarvan watervallen naar beneden storten. Het is de ‘must do’ van Maui.

Dries en ik vonden het allemaal prachtig, maar met de natuur in Zuid-Amerika in ons achterhoofd en als benchmark, wisten we dat er nog vele andere soortgelijk wondermooie plekken op de wereld zijn. Langs de weg naar Hana, vind men ook verschillende stalletjes, die eten en andere spulletjes verkopen en allemaal beweren ze ‘het beste bananenbrood te hebben’. In elk geval Hawaii – Maui = Banaan + Kokos. Die namiddag reden we nog naar de top van de krater van de vulkaan. Het was er prachtig! We voelden ons nog nooit zo dicht bij de goudpot van de Troetelbeertjes  Want we vonden onszelf boven de laaghangende wolken; op 1219 meter boven de zeespiegel. En op weg naar beneden ontstonden er allemaal regenbogen rondom ons! Vandaar dat u ook ‘de regenboog’ terugvindt op de nummerplaat van een Amerikaan, die uit Hawaii komt.

Op vrijdag (04/11) genoten we nog kort van de hotelfaciliteiten alvorens op het vliegtuig L.A.-waarts te stappen.
Zaterdag, 5 november 2011, bestond uit 2 woorden ‘poetsen & pakken’. Zondag, 6 november 2011, bestond dan weer uit ‘vliegen & uitpakken’. Op maandag, 7 november 2011 begonnen we aan een nieuwe werkweek in een nieuwe stad en voor een van ons beide in een nieuwe job bij Deloitte in een nieuw team.

Tijdens het weekend van 12 en 13 november 2011 begonnen we aan onze zoektocht naar een vaste woonplaats voor het komende jaar en vonden we er ook een. Een enorme building aan het gekende Millinium Park met de nodige faciliteiten en een prachtig uitzicht op Michigan Lake.
Tijdens het weekend van 19 en 20 November 2011 kwamen we eindelijk toe aan onze ‘Administratie om deze blog te updaten’ en jullie op de hoogte te stellen van deze nieuwe episode in ons U.S. avontuur. BTW - We werden ook al meteen verwelkomt door Chicago met het Lights Festival (http://magnificentmilelightsfestival.com/), inclusief vuurwerk spektakel, datzelfde weekend.

En verder…Chicago heeft misschien minder blauwe lucht dan L.A., maar de stad is fantastisch – heel veel leven – een heel hoog down town NY gevoel – heel goed openbaar vervoer en een herfst/winter gevoel dat in L.A. nog ver te zoeken was.
Volgende week donderdag (11/24) en vrijdag (11/25) is het hier Thanks Giving en vakantie voor ons. De kerstvreugde zit er al dik in! Nu hopen dat we de meters sneeuw zullen overleven zonder een afgevroren teen, vinger of neus eraan over te houden.

Take care!
Happy Thanks Giving!
Let’s share and be merry!

Foto's uit Hawaii
https://picasaweb.google.com/dries.huybrechts/Hawaii2011?authuser=0&feat=directlink

Light parade in chicago
https://picasaweb.google.com/105875486341400661055/Lightparade?authuser=0&feat=directlink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten