zondag 23 maart 2014

Blogpost 19 – 1 jan 2014 tot 23 maart 2014 – Belgisch Theater in NYC, Skiën in Wisconsin & Utah en muziek: ‘Kings of Leon’ en ‘The Reverend Peyton’s Big Damn Band

Weekend Jan 3, 4 en 5 2014
Het allereerste weekend van 2014 was een rustig weekend.
Op zaterdagavond keken we naar ‘Good Ol’ Freda’ (http://www.imdb.com/title/tt2505938/). Een prachtige documentaire over de secretaresse van The Beatles.
Zondagavond maakten we paella om de ijskoude temperaturen en de grote hoeveelheden sneeuw een beetje te vergeten. Wisten wij veel dat we de dag erop een aanhoudende Polar Vortex (http://en.wikipedia.org/wiki/Polar_vortex) op ons dak zouden krijgen en het -30 graden Celsius zou worden.
Chicago veranderde in Chi-beria (http://www.events.org/CHIBERIA/cpage.aspx?e=72316). U kan nog steeds een Chi-beria T-shirt kopen. Het geld gaat naar de Chicago daklozen.  

 Foto’s Chi-Beria (Openen in a New Tab):

 Weekend Jan 10, 11 en 12 2014
We brachten het weekend door in New York City.
Het internationale theater festival ‘Under the radar festival’ (http://www.undertheradarfestival.com/) vond er plaats en het belgische toneelgezelschap ‘Tg Stan’ (http://www.stan.be/content.asp?path=id8b4ddt) trad er op met ‘JDX – a public enemy’. Fantastisch toneelstuk! Ga er zeker naar kijken in Belgie!
Natuurlijk genoten we er ook van de echte belgische wafels van ‘Wafels & Dinges’ (http://www.wafelsanddinges.com/)!  

Foto’s NYC (Openen in a New Tab):
Weekend Jan 17, 18, 19 en 20 2014
Een verlengd weekend vanwege ‘Martin Luther King day’ (http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Luther_King,_Jr._Day)!
Op vrijdagavond reden we 3 uur van Chicago naar Madison in de staat Wisconsin, want we gingen voor het eerst skiën in de U.S.A.. Zaterdag en zondag brachten we door op de skilatten op het Devil’s Head skiresort: http://www.devilsheadresort.com/

Foto’s Skiing in Wisconsin (Openen in a New Tab):

Weekend Jan 24, 25 en 26 2014
Vrijdagavond zou Dries erg laat terug in Chicago zijn en ging ik naar een aantal oscar genomineerde films:
‘Dallas Buyers Club’ (http://www.devilsheadresort.com/) Zeker aan te raden!
‘August: Osage County’ (http://www.imdb.com/title/tt1322269/) Prachtige dialogen met een prachtige Meryl Streep!
Op zaterdag gingen Dries en ik naar ‘American Hustle’ (http://www.imdb.com/title/tt1800241/). Daarna sloten we de dag af met een verjaardagsfeestje van Blake, die verzot is op de duitse cultuur.
Op zondag keken we naar een kwalitatieve documentaire over Mitt Romney (http://www.huffingtonpost.com/news/mitt-romney-documentary/).

Foto’s Verjaardag Blake Slansky (Openen in a New Tab):

Weekend Jan 31 en Feb 1 & 2 2014
Superbowl op zondag!
Vrijdag en zaterdag probeerden we een paar nieuwe gelegenheden uit:
Het restaurant ‘Mezcalina’: http://mezcalina.com/Home.html
De bar ‘Frontier’: http://www.thefrontierchicago.com/
Op zondag kwamen 2 collega’s-vrienden, Kim & Scott, naar ons appartement om samen naar de Superbowl te kijken.

Weekend Feb 7, 8 en 9 2014
Op vrijdagavond ontdekten we de nieuwe eetgelegenheid ‘Little Goat’ (http://littlegoatchicago.com/).
Zaterdagavond vierden we ons 7 jaar samen zijn. We gingen hiervoor naar een speciale gelegenheid ‘The Aviary’ (https://www.theaviary.com/website/browser); een soort experimenterende cocktailbar.

Foto’s 7 jaar samen – The Aviary (Openen in a New Tab):
Foto's Een avond boven 0 graden Celsius in Februari (Openen in a New Tab):

Weekend Feb 14, 15 en 16 2014
Een zeer rustig weekend. Dries moest uitzonderlijk werken op zondag en vertrok daarvoor op zaterdag.
Het zou echter een korte werkweek worden want die donderdag zouden we naar Salt Lake City in de staat Utah vliegen om te gaan skiën in de echte amerikaanse bergen.

Weekend Feb 21, 22, 23 en 24 2014
Op donderdagavond vlogen Dries vanuit Detroit en ik vanuit Chicago naar Salt Lake City. Beiden werden we uitgedaagd door het nog steeds aanhoudende koude weer, maar uiteindelijk zagen we elkaar in Salt Lak City.
Op vrijdag en zaterdag skieden we in het Alta Ski resort (http://www.alta.com/) , dichtbij Salt Lake City. Zaterdagnamiddag reden we een uur verder naar Park City waar in 2002 de Olympische Winterspelen plaats vonden (http://en.wikipedia.org/wiki/Park_City,_Utah). Op zondag en maandag genoten we van nog meer skiplezier in het Deer Valley Ski resort (http://www.deervalley.com/). Maandagnamiddag vlogen we terug naar Chicago en bereidden we ons voor om een nieuwe korte werkweek te beginnen.

Foto’s Skiing in Utah (Openen in a New Tab):
Weekend Feb 28 en Maart 1 & 2 2014
Zaterdag gingen we voor het eerst naar een sauna in Amerika: http://www.valeochicago.com/. Alweer een manier om het aanhoudende koude weer – ondertussen was het al sinds mid-december niets anders dan sneeuw en sub-zero temperaturen – proberen te vergeten of althans te verzachten. En ja hoor...mannen en vrouwen gescheiden. Om niet verder in details te moeten treden en het kort samen te vatten; het was een andere ervaring dan al onze belgische sauna-ervaringen samen.
Op zondag keken we ’s morgens naar de bekende late night talkshow host Jimmy Fallon, die samen met de burgemeester Rahm Emanuel, in het bevroren Lake Michigan ging springen (http://chicago.cbslocal.com/2014/03/02/jimmy-fallon-mayor-emanuel-take-a-chilly-dip/). ’s Avonds keken we naar de Oscars 2014.

Weekend Maart 7, 8 en 9 2014
Vrijdagavond gingen we naar het wondermooie Logan Theater (http://www.thelogantheatre.com/) om er ‘The Monuments Men’ (http://www.imdb.com/title/tt2177771/) te zien.
Zaterdagavond traden de ‘Kings Of Leon’ (http://kingsofleon.com/#!/)  op in het United Center. Wij daarheen. Fan-tas-tisch optreden! Echt mindblowing!
Zondag = rustdag.  

Foto’s Kings of Leon (Openen in a New Tab):

Weekend Maart 14, 15 en 16 2014
Vrijdagavond = Country Music avond. We begaven ons naar Reggie’s Rock Joint (http://www.reggieslive.com/) om er naar ‘The Reverend Peyton’s Big Damn Band' te gaan kijken (http://www.bigdamnband.com/). Zalig voorprogramma. Zalig optreden.
Zaterdag vierden we St. Patrick’s Day met 2 Amerikanen ‘with irish heritage’. Drinking Irish!
Zonday...#LazySunday

Foto’s The Reverend Peyton’s Big Damn Band (Openen in a New Tab):

Foto’s St. Patrick’s Day (Openen in a New Tab):

Weekend Maart 21, 22 en 23 2014
Vrijdag ontdekten we de zeer grappige serie ‘An Idiot Abroad’ van Ricky Gervais (http://www.imdb.com/title/tt1702042/). Zaterdag en zondag waren ‘uneventful’.
Dries moest op zondag uitzonderlijk gaan werken en vertrok op zaterdag reeds naar Detroit.
Ik keek zaterdagavond naar ‘La vie d’Adele’ (http://www.imdb.com/title/tt2278871/) en op zondag keek ik naar 'The Grand Budapest Hotel (http://www.imdb.com/title/tt2278388/).

Zoals u kan lezen, veel binnenactiviteiten (TV, films, eetgelegenheden, muziekoptredens,...); het is hier dan ook al sinds mid-december erg koud en met de nodige sneeuwbuien. Laat de lente (met +10 graden Celsius temperaturen en zonder sneeuw) maar naar Chicago komen! En snel...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten