woensdag 1 januari 2014

Blogpost 18 – 23 sept tot 29 dec 2013 – 15 dagen Belgie, Fort Lauderdale, Cancun, the Holiday season & a new beginning.Weekend September 27, 28 en 29 tot en met Oktober 14 2013

Vakantie!!!
Op vrijdag 28 September 2013, namen we het vliegtuig naar Belgie om daar de volgende 2 weken te vertoeven.
Zaterdagmorgen kwamen we aan en snelden we naar ons bed om de nodige rust op te doen om ’s avonds naar een trouwfeest te gaan.
Zondag aten we mosselen in Zichem.


Tijdens de 2 weken in Belgie hielpen we Julie & Toon een paar dagen met de verbouwingen aan hun huis.


We sloten ons bezoek aan Belgie af met een feestje georganiseerd door Dries’ vrienden.


Op maandag, 14 Oktober 2013, vlogen we terug naar Chicago.


Weekend Oktober 18, 19 en 20 2013
Ons eerste weekend terug in Chicago aten we op vrijdag Peruviaans met een paar collega’s-vrienden.
Op zaterdag en zondag pikten we een paar prachtige films mee op het ‘Chicago International Film festival’. Zo zagen we:
Philomena
Medium Cool
Heli
Elaine Stritch: Shoot me
Alice Walker: Beauty in truth
A Pact
The Unknown Known

Weekend Oktober 25, 26 en 27 2013
Vrijdag zagen we de indrukwekkende film ‘Gravity’ http://www.imdb.com/title/tt1454468/.
Zaterdag – wanneer de meesten Amerikanen hun Halloweenfeestje organiseerden – gingen wij naar het ‘Music Box Theatre’ om er meegenomen te worden in de cultervaring van de ‘The Rocky Horror Picture Show’ http://www.imdb.com/title/tt0073629/?ref_=nv_sr_1. 1 advies: doe wat wikipedia opzoekingswerk alvorens aan zo’n cultervaring deel te nemen. Je wilt niet zoals ons als ‘virgins’ in de zaal zitten. Toen we terug naar huis keerden, zagen we hoe het shoppincenter Macy’s in het midden van de nacht zich klaar stoomden voor het Holiday Season.
Die zondag, 27 Oktober 2013, ontdekten we Borgen –DVD-reeks gekocht in Belgie. Leve de deense televisiemakers!


Weekend November 1, 2 en 3 2013
Donderdag, 31 Oktober 2013, vlogen Dries en ik, respectievelijk vanuit Detroit en Chicago elk naar Fort Lauderdale. We zouden daar het weekend doorbrengen samen met de ouders van Dries.


Weekend November 8, 9 en 10 2013
Vrijdag gingen we naar onze tweede Fundraiser event sinds we in de U.S.A. wonen (Mei 2011). Het goede doel was ‘Lekotek’: http://www.lekotek.org/
Zaterdag kwamen er ‘nieuwe vrienden’ eten: Robert & Patrick en zondag hielden we het rustig.


Weekend November 15, 16 en 17 2013
Een rustig weekend alvorens aan het echte Holiday – Party -  Season te beginnen.
Dat weekend zagen we eindelijk ‘The Broken Circle Breakdown’ http://www.imdb.com/title/tt2024519/.

Weekend November 22, 23 en 24 2013
Dries en ik brachten het weekend gescheiden door. Dries genoot van een weekendje alleen in Chicago en ik zat in Texas voor mijn werk.
Het weekend kon niet snel genoeg voorbij gaan, want woensdag zouden we – Dries vanuit Detroit & ik vanuit Texas – naar Cancun vliegen om er in de zon te liggen.

Weekend November 27 tot en met December 2 2013
We brachten het verlengde Thanksgiving weekend door in Cancun onder de zon: relaxen, lezen, luieren.
We ontmoetten Fanny, die ondertussen ongeveer een jaar in Playa del Carmen woont, op zaterdag.
Een korte maar kwalitatieve luierende break!


Weekend December 6, 7 en 8 2013
The Holiday Season is upon us!
Op vrijdag gingen we naar de ‘Holiday Party’ van het appartementsgebouw waar we wonen. We leerden er een paar nieuwe mensen van de 600 bewoners beter kennen.
Op zaterdag verschenen we in de vroege namiddag op de ‘Sinterklaas’ bijeenkomst van de Chicago Belgian American Club. We ontmoetten Belgen die in de jaren ’70 de oversteek maakten en ondertussen al ongeveer 30 jaar in de Verenigde Staten woonden. Later die dag gingen we naar de ‘Holiday Party’ van onze nieuwe vrienden Robert & Patrick. We sloten af in de bars:
Zondagmorgen gingen we brunchen in the Signature Room van de John Hancock Tower http://www.signatureroom.com/ . De eerste sneeuw viel...idyllisch.


Weekend December 13, 14 en 15 2013
Vrijdag deed ons bedrijf een evenement voor de feestdagen. We sloten die avond af met enkele collega’s in de tapasbar Bulerias http://www.buleriastapas.com/.
Zaterdag spraken we opnieuw met Robert & Patrick af en aten we in Boka http://www.bokachicago.com/. Later die avond zongen we karaoke in de koreaanse karoakebar http://lincolnkaraoke.com/.
Zondag rustten we uit van het opwindende weekend.


Weekend December 20, 21 en 22 2013
Vrijdag gingen we naar de lang verwachtte ‘Hunger Games’ http://www.imdb.com/title/tt1951264/. Die avond bezochten we oook nog de ‘Drague Queen show’ in de nachtclub Hydrate http://www.hydratechicago.com/. Tijdens een dance-off in die club won ik (Loes) een 100 dollar gift card. Yeeeeeh!
Op zaterdag spraken we af met Elise en Blake op Chicago’s kerstmark – The Christkindlmarket http://www.christkindlmarket.com/en/.
Zondag = rustdag.


Periode December 23 tot en met 31 2013
Op kerstavond, dinsdag 24 December, gooiden wat gevogelte de oven in en genoten we van de kerstsfeer. Woensdag, een dagje vrijaf.
Vrijdag, 27 December, ontdekten we een nieuw italiaanse restaurant/supermarket in het hartje van Chicago http://www.eataly.com/eataly-chicago/
Zaterdag klom de temperatuur eindelijk nog eens boven de 0 graden en trokken we er op uit – het grote Lake Michigan begon langzaamaan te ontdooien.
Zondag deden we het kalm aan, want de volgende dag, maandag 30 December, zouden we reeds oudjaar vieren voor het goede doel tijdens ‘Eve of the Eve’ http://www.highsight.org/site/epage/106996_961.htm
Aangezien we op maandag zowat alles uit de kan hadden gehaald, deden we het op de ‘echte’ oudejaarsavond rustig aan. We aten iets lekker en keken naar het vuurwerk vanuit ons appartement.


Happy 2014!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten