zondag 24 maart 2013

Blogpost 15 – 26 November 2012 tot 24 Maart 2013 – Op bezoek in Belgie, Elvis, Rihanna & de toekomst

Meer dan 100 dagen zijn voorbij gegaan sinds onze laatste blogpost. Ondertussen draait de wereld door en gaat het leven verder. Zoals alle andere blogposts kunnen jullie hieronder lezen, hoe wij onze weekends doorbrachten de afgelopen 119 dagen.

Weekend van 30 Nov & 1/ 2 Dec 2012: Rob Delaney, Christkindlemarket & Wafels
Op vrijdag, 30 Nov 2012, hadden we kaartjes voor de Stand-Up Comedien Rob Delaney: http://robdelaney.tumblr.com/. Alvorens af te zakken naar de locatie waar Rob Delaney zou optreden, aten we hot dogs bij het bekende Hot Dog chain, Portillos: http://www.portillos.com/portillos/. Het werd een puike avond - het optreden was zalig. Het vond plaats in een aftantse parochiezaal ergens aan de andere kant van Chicago en we ontdekte een superzalige vrouwelijke commediene, die het voorprogramma verzorgde, Beth Stelling: http://sweetbeth.com/
Zaterdag, 1 Dec 2012, was het hoogtepunt van onze dag een bezoek aan de Christkindlmarket van Chicago – of zoals wij zouden zeggen de Kerstmarkt: http://www.christkindlmarket.com/en/
Een kerststal, echte gluwein, worsten en hamburgers, veel volk, maar ook het huis van de kerstman waar je op de foto kan met de kerstman en zijn kerstvrouw. Gezellig!
Zondag, 2 Dec 2012, aten we wafels (http://waffleschicago.com/#/home) en zagen we ‘s avonds naar een heel indrukwekkende, maar deprimerende documentaire over de publieke scholen in de U.S.: http://www.youtube.com/watch?v=ZKTfaro96dg

Foto van de Hot Dog op vrijdagavond (Best openen in een New Tab):

Foto's van de Chicago Kerstmarkt 2012 (Best openen in een New Tab):

Weekend van 7/8/9 Dec 2012: Lord of the Rings & Brunch
Op vrijdag, 7 Dec 2012, aten we in Tesori: http://www.tesorichicago.com/. We blijven proberen om het Food & Drink aanbod van Chicago te exploreren en in kaart te brengen; zoals het een goede, bourgondisch opgevoede Belg betaamt. Tesori was een tegenvaller.
Zaterdag, 8 Dec 2012, was een uitzonderlijke dag! Dries en ik brachten het merendeel van die dag alleen door. Ik zat van ‘s morgens 9:00 a.m. tot ‘s avonds 12 p.m. in de Lord of Rings trilogy – Director’s cut. Een zaal vol ‘smelly’ – in het zwart gekleden – teenagers met een ‘nerdy look’: http://www.amctheatres.com/movies/the-lord-of-the-rings-trilogy
Dries hield zich die dag in in stilte bezig.
Op Zondag, 9 Dec 2012, nodigden we Elise & Blake (haar vriend) uit voor een brunch bij ons thuis en genoten we van een rustige zondag.

Foto's van het Lords on the Rings trilogy event (Best openen in een New Tab):

Weekend van 14/15/16 Dec 2012: Deloitte Party & Kerstkadootjes
Op Vrijdag, 14 Dec 2012, waren we uitgenodigd voor een bedrijfskerstfeestje. Het vond plaats in het chique Palmer House Hotel: http://www3.hilton.com/en/hotels/illinois/palmer-house-a-hilton-hotel-CHIPHHH/index.html?wt.srch=1
De grote feestzalen van dit hotel worden normaal afgehuurd voor bombastische huwelijksfeesten en benefietbanketten. Wij stonden met een drankje en een hapje naar collega’s te gapen; te luisteren naar een bedrijfsbandje en te hopen dat we de loterij van het event wonnen (VIP tickets voor The Bulls).
Zaterdag, 15 Dec 2012, concentreerden we ons op het kopen en inpakken van de kerstkadootjes, die we naar Belgie zouden meezeulen.
Zondag, 16 Dec 2012, bereidden we ons verder voor op een kort bezoek aan Belgie en kwam een collega (Loes) heel kort op bezoek.

Periode van 21 Dec 2012 tot en met 1 Jan 2013: Bezoek aan Belgie
Natuurlijk wensen (heel erg laat) we iedereen een fantastisch 2013 met een goede gezondheid, veel vervulde verlangens en leuke ervaringen!
En verder…Bedankt voor alle kaartjes, die we gekregen hebben!
En zoals gewoonlijk…da we ze nog lang meuge meuge!

Foto's van de voorbereiding en vlucht naar Belgie (Best openen in een New Tab):

Weekend van 4/5/6 Jan 2013: Jetlag verwerken
Het werd een extreem rustig weekend waarin we veel hebben gerust en nog meer hebben gerust - hoofdzakelijk om onze jetlag van ons bezoek aan Belgie te verwerken.
Om het jaar goed te beginnen, deden we dat weekend inkopen bij Costco. En verder gingen we naar de film Amour kijken: http://www.imdb.com/title/tt1602620/. Een film voor en door mensen op leeftijd. De zaal zat overvol met ‘Benidorms Bastards’. We waren onder de indruk van zowel de film als van het publiek in de zaal.

Weekend van 11/12/13 Jan 2013: Golden Globes met Tina & Amy
Opnieuw een rustig weekend, tijdens hetwelke we nog steeds onze drukke en intense trip aan Belgie verwerkten en het plotse begin van 2013 verteerden. De belangrijkste happening van dit weekend waren ‘The Golden Globes’ op televisie. Hoe zielig…maar wel leuk. Het was gieren met Tina Fey & Amy Poehler als hosts:
Natuurlijk, de beste aankondiging van de avond kwam van Kristen Wiig & Will Ferrell:

Weekend van 18/19/20 & 21 Jan 2013: Taking Care of Business – Elvis has left the building
Het eerste verlengd weekend van het jaar!
Op vrijdag, vertrokken we na de werkuren naar St. Louis. Op weg naar St. Louis, maakten we twee stops: eerst om te eten bij het ‘kwaliteitsvolle’ Outback. ‘Enjoy the Bold, Fresh flavors of the Outback!’ Daarna hielden we halt in Carlinville, Illinois – ‘a whole in the middle of nowhere’. We gingen er op zoek naar een bar, waar de ‘Jaren ‘50’ jukebox van Dries’ vader ooit nog zou moeten gestaan hebben. We kwamen terecht in een goedkoop, maar zeer sfeervolle kantine, waar er die avond karaoke gehouden werd en het bier goedkoop was. De lokale mensen (denk aan blanke obese amerikanen in te kleine t-shirts en jeans) gaven zich volledig en tegen het einde van ons bezoek werd gezegd dat ze liedjes moesten blijven zingen om ‘the tourists’ te entertainen. Na 2 uur te socializen met ‘the karokefolks’, reden we – met pijn in het hart - verder naar ons hotel in St. Louis.
Zaterdag, 19 Jan 2013, vertrokken we na het ontbijt richting Memphis. Het was een 4-uur durende rit en we namen onze tijd. We kwamen aan tegen de vooravond. Na ons verfrist te hebben, trokken we de stad in en belandden we in het restaurant Flight: http://www.flightmemphis.com/ . Het restaurant heet ‘Flight’, wat staat voor een aanbod van proefertjes of staaltjes. Zo kan je 3 bordjes bestellen in combinatie met 3 glaasjes wijn. We eindigden de avond in de ‘speakeasy bar’ (http://en.wikipedia.org/wiki/Speakeasy) Blind Bear: https://plus.google.com/115164379889613052713/about?gl=us&hl=en#115164379889613052713/about?gl=us&hl=en
Een heel gezellige en ontspannen sfeer!
De volgende dag (Zondag 20 Jan 2013) trokken we naar het huis van Elvis in Memphis, Graceland. Je wordt er als het ware meegenomen in een wereld van kitch en brainwashing om toch maar iets uit de verscheidene winkels (Elvis for Kids, Elvis in the Kitchen, Elvis’ Carshop, etc) te kopen. We kochten toegangspajes en mochten meteen opstappen op het busje, dat je van de ‘shoppingarea’ naar het landgoed brengt - ‘Basically, just crossing a street.’
Eenmaal door de Elvis’ voordeur gestapt, mag je op het gelijvloers en in de kelder rondlopen, luisterend naar een gids op een Walkman. De tour begint aan de woonkamer met de extreem lange sofa en eindigt bij het graf van Elvis. Terug aan de shoppingarea, kan je nog de collectie auto’s en vliegtuigen van Elvis gaan bekijken. Rond 3:00 p.m. sloten we ons bezoek aan Graceland af en begonnen we aan onze 7-uur durende rit terug naar Chicago. Twee uur voor Chicago stopten we nog in Champaign om te eten en ontdekten we een leuke bar, genaamd Radio Maria: http://www.radiomariarestaurant.com/index.php
Maandag, 21 Jan 2013, was een vrije dag en de inauguratie van President Obama. We rustten uit en genoten van een dag thuis.

Foto's Carlineville - St.Louis - Memphis - Graceland (Best openen in een New Tab): 

Weekend van 25/26/27 Jan 2013: Blake’s birthday in het Chicago Brauhaus
Het belangrijkste evenement van dit weekend was het verjaardagsfeestje van Elise’s boyfriend, Blake. Daarvoor trokken we op zaterdagavond naar het ‘Chicago Brauhaus’ op Lincoln Square: http://www.chicagobrauhaus.com/. Het was er van ½ liter pinten drinken en schnitzel eten. Verder dansten we er samen met de staminées en aten we zelfgemaakte chocolade-verjaardags-cupcakes.
Zondag gaven onszelf wat rust en bereidden we ons voor op alweer een volledige werkweek.

Foto's van Blake's verjaardag in het Chicago Brauhaus (Best openen in een New Tab):

Weekend van 1/2/3 Feb 2013: Koken met Jeroen
Vrijdagavond, 1 Feb 2013, zagen we ‘Django Unchained’. Luv the soundtrack! http://www.imdb.com/title/tt1853728/
Zaterdag, 2 Feb 2013, probeerden nieuwe gerechten uit, op basis van de website van de wereldbekende Jeroen Meus en zagen we naar een andere kwalitatieve film ‘Arbitrage’ http://www.imdb.com/title/tt1764183/
Zondag, 3 Feb 2013, was het The Superbowl. We trokken door de sneeuw naar de andere kant van Chicago om bij een collega (Loes) naar de Superbowl te kijken – ‘real U.S. branded with spinach dip and cheese dip.’ De avond draaidde uit op een discussie tussen de European Foreigners en U.S. Citizens over de verschillen tussen de U.S. en Europa i.p.v geconcentreerd naar de The Superbowl te kijken. Toch veel geleerd die avond…over ‘swamp people’, hoe snel Oreo’s een twitterreclame in elkaar kan boksen etc.

Foto's van een nieuwe uitgeprobeerd gerecht a la Jeroen Meus (Best openen in een New Tab):

Foto's van Chicago in de sneeuw (Best openen in een New Tab):

Weekend van 8/9/10 Feb 2013: Monster Truck Jam
Vrijdagavond kookten we opnieuw een gerecht van Jeroen en zagen we naar de film ‘The Human Resources Manager’ (http://www.imdb.com/title/tt1311075/). Niets van wat de titel doet vermoeden.
Zaterdag, 9 Feb 2013, hadden we afgesproken met Elise en 20 andere onbekende mensen om naar een Monster Truck Jam evenement te gaan – alweer een activiteit minder op onze lijst ‘Things to do or to see in the U.S.A.’. We kwamen samen in een soort studentenbar, waar je een 1-dollar hamburger kon bestellen en het bier 1 dollar goedkoper is dan elders. Tussen 7:00 p.m. en 8:00 p.m. kwamen we aan in de Allstate Arena. Zes-koppige families, jongeren met een ‘schoriemorie’ kledingsmaak en ‘swamppeople’ zaten in het publiek. De allereerste les, die we ter plaatse opstaken, was: ‘Always bring earplugs to a Monster Truck Jam event.’ Na het evenement, bezochten we een supercoole, maar supervrouwelijke bar: http://www.bluelineclubcar.com/ . Vrouwenfilms op televisie, superzoete cocktails en gezelschapspelen.
Zondag vertrok Dries reeds rond de middag naar Texas en genoot ik verder van een rustige zondagnamiddag.

Foto's van het Monster Truck Jam Event (Best openen in een New Tab):

Weekend van 15/16/ 17 Feb 2013: 6 jaar samen
Die Vrijdaavondg ontdekten we de fantastische, superintrigrerende NetFlix reeks ‘House of Cards’: http://www.imdb.com/title/tt1856010/. Oh My God! Kevin Spacey rules! We want more…
Zaterdag, 16 Feb 2013, kwamen 2 collega’s (Loes) op bezoek en bereidden we en verorberden we een uitgebreid diner.
Zondag, 17 Feb 2013, vierden we ons 6-jarig samen zijn en trakteerden we onszelf op een brunch met zicht op Lake Michigan. (http://www.hyatt.com/gallery/nomi/).

Foto's van de brunch voor ons 6-jarig samenzijn (Best openen in een New Tab):

Weekend van 22/23/24 Feb 2013: Frozen food, an extremely delayed Christmas dinner and The Oscars
Vrijdag, 22 Feb 2013, gaven er de brui aan en aten we de hele avond ‘frozen foods’ voor televisie. Zaterdag, 23 Feb 2013, waren we met Elise & Blake overeen gekomen om een ‘Extremely Delayed Christmas Dinner’ te houden. Plaats van de afspraak: ons appartement. Activiteit: Samen eten en pakjes uitwisselen. Het werd een knusse – extremely delayed – kerstavond. Eigenlijk een aanrader!
Zondag, 24 Feb 2013, zagen we naar The Oscars. De show duurden uren en kon tegen het einde zelfs vervelend genoemd worden.

Weekend van 1/2/3 Maart 2013: Just a regular weekend
Eindelijk was het dan Maart. De maand Maart zou de maand worden waarin we alle nodige informatie zouden ontvangen om onze toekomst verder te plannen. Het liep met horten en stoten, maar weldra zullen we meer kunnen meedelen over onze verdere plannen en de toekomst.
Het weekend van 1 tot 3 Maart bestond uit het ontdekken van een steengoede documentaire op Netflix ‘The Invisible war’ (http://www.imdb.com/title/tt2120152/) ; we ontdekten dat weekend ook een heel goed restaurant, uit de 1000den die er zijn in Chicago, Bavette’s: http://bavetteschicago.com/ en het was zover…we leerden zoals ‘de echte U.S. citizen’ het genot van ’to go out for a cup of coffee & enjoy it’.

Weekend van 8/9/10 Maart 2013: Dries aan de arbeid
Het weekend van 8 tot 10 Maart werd overschaduwd door een werkweekend voor Dries. Er was een opportuniteit en Dries moest aan de arbeid. Op zaterdagavond was er even tijd om te onspannen en een nieuwe bar te ontdekken. Op de terugweg kwamen we ‘The Ghostbusters’ tegen. This is the United States of America!

Foto's van The Ghostbusters in Chicago (Best openen in een New Tab):

Weekend van 15/16/17 Maart 2013: Dries loopt een ½ Marathon in NYC & Loes blijft in het St. Patrick’s Day crazy Chicago
Vrijdag, 15 Maart 2013, sloten we de week af in Filini en keken we thuis naar de prachtige film ‘The Master’ http://www.imdb.com/title/tt1560747/.
De volgende dag, vertrok Dries naar NYC om er op zondag, 17 Maart 2013, een ½ marathon te lopen en bleef Loes in Chicago, dat helemaal groen kleurde vanwege St. Patrick’s Day.
Dries finishte tussen de eerste 4000 - 5000 lopers van de 15000. Thumbs Up! En alweer een medaille erbij!

Foto's Dries loopt 1/2 Marathon in NYC (Best openen in een New Tab):

Foto's van St.Patrick's Day in Chicago (Best openen in een New Tab):

Weekend van 22/23/24 2013: Rihanna & Randolph Spring Fling Market
Vrijdag, 22 Maart 2013, gingen we voor het eerst naar de tandarts in de U.S. Nog nooit zo’n prachtig zicht vanuit de tandartsstoel gehad – je keek recht op Lake Michigan. Als beloning voor het dappere tandartsbezoek, hadden we kaartjes om ‘s avonds naar Rihanna te gaan kijken in het United Center. We waren veel later op de afspraak dan de aangewezen tijd op de ticketten, maar Rihanna zat op onze golflengte en kwam ook een aantal uur te laat opdagen. That is how she rolls!
Tijdens het wachten in het United Center gaven we onze ogen de kost en zagen we 100den Rihanna lookalikes. De avond werd een feestje!
Zaterdag, 23 Maart 2013, sliepen we uit en gingen we naar Randolph’s Spring Fling Market of zoals wij zeggen, de plaatselijke rommelmarkt in de parochiezaal. Het was echt wel rommel, maar de zaal was prachtig en behoorden tot de ooit zeer sterke ‘Plumbers Organization of Chicago’.
Zondag, 24 Maart 2013, spendeerden hoofdzakelijk aan het updaten van onze website. J

Foto's van Rihanna in het United Center - Chicago (Best openen in een New Tab):

Foto's van de rommelmarkt in Chicago (Best openen in een New Tab):

Aangaande onze website – Aangezien 2 jaar een uitermate lange periode is om zo’n gedetailleerd verslag te geven, zullen we in de toekomst slechts hier en daar wat foto’s met commentaar posten, wat minder tijdsintensief is voor ons en jullie kunnen toch blijven volgen/ ‘zien’ hoe het leven ons hier behandeld.
Van de toekomst gesproken, het ziet ernaar uit dat we nog zeker tot het einde van 2013 in Chicago blijven wonen. En dan kijken we weer verder hoe de kaarten liggen…Het blijft een avontuur!

Cheers,
Dries & Loes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten