donderdag 7 juli 2011

Week # 8 (June 20th – June 26th) & Week # 9 (June 27th – July 3rd) in Review


Hieronder kan je onder meer over volgende topics lezen:
- Ontbijten in Manhattan Beach
- Een bekende belg gespot
- Een Tiki Luau Party op ons dak
- Santa Barbara – Santi Barbari – Sante Barbare; Zuma Beach & Heaven on Earth
- Laguna Beach

Het weekend van 24 juni 2011 begon met een bezoek aan het terras van het peperdure JW Marriott – Ritz Carlton Hotel, dat in onze achtertuin ligt. Het plan was eigenlijk om de bar op de 24ste verdieping te bezoeken, maar aangezien Dries pas rond 23h thuis komt van Detroit, was de bar reeds gesloten en moesten we ons tevreden stellen met het terras op het gelijkvloers. We deden wel een heel aangename ontdekking: een Duvel aan 5 dollar. Dat is voor de U.S.A. een zeer lage prijs voor een Duvel.
Er was ook heel wat bekijks die avond, want Mana had zojuist opgetreden in L.A. Live.

Op Zaterdag, 25 juni 2011, trokken we naar Manhattan Beach om te ontbijten in alweer een andere Pain Quotidien en maakten we natuurlijk ommetje door Manhattan Beach. Het strand ziet er wel heel gezellig uit, maar de schoorsteenpijpen van de fabrieken in de buurt zijn eerder een domper op de feestvreugde. Na het ontbijt deden we nog inkopen in de nabij gelegen grootwarenhuizen en reden we terug naar huis.
Eenmaal thuis haasten we ons naar CASA, een mexicaans restaurant, dat we wilden uitproberen om dan daarna naar de REDCAT te gaan, waar er een belgische film zou vertoond worden van Jaco Van Dormael. U weet wel, die regisseur van Toto Le Heros en Le huitième jour. We kregen zijn laatste film te zien: Mr. Nobody. Het was nogal een ‘hallucinerende’ film; zeer verwarrend en met verschillende dimensies. Om dit meer levendig te maken voor de lezer, Dries begon meteen na de eerste 3 minuten te blazen, aangezien hij eerder het thriller/cut the crap type filmkijker is. Deze film duurde dus heel erg lang voor hem 
Jaco Van Dormael zat ook in de zaal (Dankzij de sponserende belgische ambassade) en stond na de film open voor vragen. We zullen eerlijk zijn, Dries was niet de enige, die blij was toen de film gedaan was en dus liep de zaal nogal snel leeg en was het vragenuurtje snel om.

Op Zondag, 26 juni 2011, was het tijd voor alweer een ander feestje op het dak van ons appartementsgebouw: een Tiki Luau Party. ‘Hawai all the way’!
Aangezien we vorige keer reeds een half feestje voorbij hadden laten gaan, waren we er deze keer van aan het begin bij. De Amerikanen hadden hun beste beentje weer voor gezet: gratis cocktails (Tequila Sunrise en andere soorten); gratis polynesisch eten; en vooral…LIVE HULA DANCERS!!!
Na een namiddag chillen aan het zwembad, genietend van een gratis cocktail en meeswingend met een echte HULA DANCER kwam het weekend ten einde en vertrok Dries die zondagavond nog naar Detroit om reeds op donderdagavond terug te komen voor het verlengd weekend.

Het was een korte week, aangezien alle Deloitte werknemers vrij hadden op vrijdag 1 juli 2011; het weekend en maandag, 4 juli 2011 (Independence Day).
Dries kwam, zoals hierboven reeds aangegeven op donderdagavond, 30 juni 2011, thuis en we waren klaar om ervan te genieten.

Op vrijdag, 1 juli 2011, hadden we, in tegenstelling tot hierboven aangegeven, niet meteen iets geplanned, aangezien zowel Dries als ik nog een thesis moet afronden. Dus vrijdag was thesisschrijfdag.

Op Zaterdag, 2 juli 2011, trokken we erop uit naar Santa Barbara. Na even wat langer uitslapen, gingen we op pad en belandden we al gauw in de file. Heel de U.S.A. was zich immers aan het klaar maken of zich naar ergens aan het begeven om ‘the 4th of July’ goed te vieren. De GPS stuurde ons via het binnenland (om de files te vermijden) en we zagen prachtige citroenboomgaarden en aardbeivelden. Even later reden we opnieuw langs de kustlijn en konden we een prachtig fenomeen aanschouwen: heel laag hangende wolken, die op mist lijken, maar eens je eronder uit bent gereden, voel je de 27 graden Celsius opnieuw op je huid. Het fenomeen is beter gekend als ‘June Gloome’. ‘De Los Angelos’ vertelden ons dat ‘June Gloome’ een soort mist is, die gevormd wordt door het opwarmen/aanpassen van de temperatuur van de oceaan aan de warme luchttemperatuur.
Santa Barbara is een aardig kuststadje. Een gezellige winkelstraat, een groot strand met daarachter meteen een gebergte en een ontspannen atmosfeer. Na 2 uur rondsletteren, hielden we het voor bekeken. We hadden die dag nog een andere locatie en strand op de planning staan: Malibu (Sterrendom) met zijn Zuma Beach.
We moesten door de Malibu Canyon om er te geraken en dan te moeten vast stellen dat we niet de enige waren, die van Zuma Beach wilden genieten. We kwamen nog maar juist uit de verbluffend canyon gereden en we zaten voor de 2de keer die dag in de file. Dat was de druppel!
We draaiden heel impulsief een weg in, die ons door de bergen en de wijngaarden zou leiden tot aan…Heaven on Earth: Malibu Wines. Een grote gezellige tuin waar je wijn kan kopen; deze in jouw luie stoel ter plekke kan opdrinken en tijdens het weekend van live muziek kan genieten! Je moet wel zelf hapjes meebrengen, maar de sfeer is fantastisch en zeer ontspannend! Twee keer op 1 vakantiedag in de file staan om deze plaats te ontdekken, is niets teveel gevraagd.

Op Zondag, 3 juli 2011, begonnen we de dag met wat sporten, daarna een gezellig ontbijt om dan koers te zetten naar een Outlet Shopping Mall. Daar hingen we tot laat in de namiddag rond om dan verder te rijden naar Laguna Beach, waar we een Belgisch restaurant op het oog hadden.
Zoals de andere kuststeden, die we de dag ervoor bezocht hadden, was Laguna Beach ‘packed’. Uiteindelijk vonden we parkeerplaats, deden we een strandwandeling en streken we neer in www.brusselsbistro.com . Het werd een zeer gezellige en belgische avond met Kaas- en garnaalkroketten, Mosselen, Lekker brood, Duvel, Stella Artois en een Brusselse Wafel met aardbeien.

Op Maandag, 4 juli 2011, hadden we niet meteen een plan en zijn we uiteindelijk in Santa Monica beland voor een korte wandeling.
Later op ons appartement gingen we nog even naar het dakterras waar ‘the 4th of July’ – Independence Day zwaar gevierd werd op alcoholische- en bbq-wijze.
Dries moest rond 20h ‘s avonds reeds vertrekken naar Detroit en miste dus de 3-uur lang durende ‘vuurwerk-skyline’, die je vanuit ons appartement kon meemaken.

Tot zover ons 2de verlengd weekend in Los Angeles!
Nu moeten we wachten tot begin September alvorens we nog eens een extra dag vakantie hebben!


La Film Fest Photo's

Tiki Tiki Feestje

Santa Barbara & Malibu Wines

Laguna Beach Trip

1 opmerking:

  1. Hela,ik heb net wat time out of my busy schedule genomen om jullie blog te lezen! Het ziet eruit alsof het goed meevalt daar. Geweldig! I'm happy dat you're happy. Groetjes, Nicky x

    BeantwoordenVerwijderen