maandag 20 juni 2011

Week # 6 (June 6th – June 12th) & Week # 7 (June 13th – June 19th) in Review

De voorbije 2 weken waren onderstaande gebeurtenissen hoogtepunten in ons leven in L.A.:
- Deloitte Impact Day op 10 juni 2011
- Alweer een nieuwe Pain Quotidien in Pasadena en in Larchmont
- ‘The Pride Parade’ in West-Hollywood op 12 juni 2011
- Dries doet zijn praktisch rijexamen en haalt zijn Californian Driving License
- L.A. Filmfest
- Een WNBA basket ball game

Een werkweek in L.A. verschilt niet zoveel van een werkweek in Belgie. Men drinkt koffie om zo proberen wakker te geraken, men checkt zijn/haar mailbox om de stapel werk te zien groeien en zijn/haar To Do’s aan te vullen, men eet een snelle hap tijdens de middag en werkt dan gedwee verder tot men vindt dat het tijd is om naar huis te gaan.
Daarom spelen de hierboven aangehaalde hoogtepunten zich vooral af tijdens het weekend. Het eerste hoogtepunt is echter wel werkgerelateerd: Deloitte Impact Day.

Deloitte U.S. organiseert jaarlijks een Deloitte Impact Day. Op deze dag worden alle werknemers van Deloitte uitgenodigd om iets terug te geven aan de maatschappij. Dit vertaalt zich in initiatieven zoals voedsel voorbereiden en afleveren bij mensen die hulpbehoevend zijn, scholen voorzien van een nieuwe laag verf, een vlaamse kermis organiseren op een school, wiskunde gaan onderwijzen op een school en dierenhokken van een diererntuin opknappen.
Dries en ik kozen ervoor om op vrijdag, 10 juni 2011, wiskunde te gaan onderwijzen aan kinderen van 12-13-14 jaar. ‘s Morgens kwamen we aan aan de Deloitte gebouwen in L.A. Down Town en stond er ontbijt klaar. Iets later kregen we 2 liedjes voorgeschoteld van een kinderkoor van de school waar Dries en ik naartoe gingen. De sfeer zat er al goed in!
Dan werden we in van die gele U.S. Schoolbuses naar de school gebracht. De poort van de school hing vol met waarschuwingen aangaande het niet binnen brengen van wapens, drugs, en andere voorwerpen die niet thuis horen op een school. Na een paar praktische voorbereidingen doken we samen met Dan (een collega van Deloitte) onze toegewezen klas in. De klas zat vol met ‘Hispanic American’ kinderen. Ze wisselden Engels af met Spaans en kwamen van landen zoals Mexico, Guatemala en Nicaragua. Daar stonden we dan; Dan, Dries en ik. We daagden de kinderen uit met breuken, percentages, staartdelingen, de regel van 3, enzoverder. Soms hadden we zelf twijfels over hoe het nu weer zat, maar gelukkig is er dan ‘de rekenmachine’  De kinderen waren zeer enthousiast en luisterden aandachtig naar hoe wij probeerden uit te leggen dat het aankopen van grotere hoeveelheden soms goedkoper kan zijn en dat men rijk kan worden door zijn/ haar geld te sparen of te investeren. (Vind u ook niet dat deze Wiskunde een zwaar amerikaanse tintje mee krijgt, cfr. ‘grotere hoeveelheden’ en ‘investeren’ )
Na de lunch gaven we nog een uur les en dan verzamelden alle Deloitte deelnemers van de verschillende activiteiten zich opnieuw aan de Deloitte kantoren voor een ‘Networking Apero’. We hadden ten slotte de hele dag al iets terug gegeven aan de maatschappij.

De volgende dag, zaterdag 11 juni 2011, gingen we Pasadena exploreren. We ontdekten alweer een nieuwe Pain Quotidien en kuierden daarna langs de belangrijkste straat van Pasadena, Colorado Boulevard. Heel plezierig, aangezien het een iets ‘provincialer’ uitziend dorpje is van Los Angeles.

Op zondag, 12 juni 2011, hadden we gepland om naar de Pride Parade te gaan. Onder het mom van ‘Diversity is one of the most important values in Los Angeles’ zagen we een kleurrijke stoet voorbij komen met een heel groot aantal traverstieten, afgetrainde halfnaakte mannen (Ik begin hier stilaan gewoon aan te worden, dus wat gedaan als ik terug naar Belgie ga.), acrobaten, SM-koppels, enzoverder. Aangezien alle bedrijven en organisaties willen aantonen dat ze open staan voor alle soorten en verlangens en voorkeuren, liepen ze allemaal mee in de parade: de welbekende Macy’s (vergelijkbaar met de Inno in Belgie), verschillende supermarkten, de Lesbian-Gay-Transsexual duikers, hardlopers, rolschaatsers, cheerleaders,…
We waren onder de indruk!
Wanneer de stoet was afgelopen, zagen we ook het andere Amerika iets verderop protesteren tegen al dat Lesbian-Gay-Transexual gedoe. Ze droegen slogans mee zoals ‘Homo Sex is a Sin’ & ‘No Parking in rear anytime’. Gelukkig waren we in Los Angeles en niet in het zuiden van de U.S.A.

Het weekend was alweer om! Dries was vrijdagavond pas thuis gekomen en bleef dus nog tot maandagavond. Deze regeling had hij ook zo getroffen omdat hij zijn praktische proef voor zijn rijbewijs moest afleggen. Dries slaagde voor zijn rijexamen!!! Hij heeft nu een echt (maar wel gemaakt uit plastiek) Californian Driving License. Dus wanneer hij nu nog eens iets alcoholisch wil drinken, kan hij zoals een echte U.S. citizen zijn Driving License boven toveren.
Die maandagavond vertrok Dries naar Detroit en begon ere en nieuwe werkweek.

De werkweek van 13 juni tot en met 17 juni was zo om. Zoals reeds eerder gezegd ‘Time flies when you are having fun…or a lot of work .

Op zaterdag, 18 juni 2011, namen we ‘s morgens ‘voor de verandering’ de bus naar alweer een andere Pain Quotidien in Larchmont, deden we boodschappen en gingen we ‘s avonds naar het L.A. FilmFest (Het filmfestival van de Onafhankelijk Film.). We zagen ‘Sex Crimes Unit’ over een politiedepartement van New York dat Sex Crimes behandelt en daarna zagen we nog allemaal verschillende kortfilms uit Frankrijk, Nederland, Italie, U.S.A.,enzoverder. Het was fantastisch! Een aan te rade kortfilm is ‘Ik ben een meisje’ over een jongen, die al van kleinsaf aan weet dat hij eigenlijk een meisje is/wil zijn.

Op zondag, 19 juni 2011, gingen we naar een WNBA wedstrijd. De L.A. Sparks speelden tegen Seattle Storms. De wedstrijd begon met het Amerikaanse volkslied zoals elke sportwedstrijd wordt ingeluid. En daarna een prachtige match met topmomenten en veel ambiance.
We zaten heel dicht bij het basketbalveld, omdzat er voor vrouwenbasket nu eenmaal minder opkomst is. Moest deze match een L.A. Lakers game zijn geweest, dan hadden we zeker 300 a 400 dollar betaald.
De L.A. Sparks wonnen tegen de Seattle Storms, 74 – 50. Wij waren trots op ons ‘home team’

Foto's van de Deloitte impact day

Foto's van onze shopping trip in Pasadena

Foto's van de Pride Parade

De resultaten van mijn rijbewijs test

Foto's van de basketwedtrijd in het staples center

1 opmerking:

  1. Vergeet in oktober de Pain Quotidien op de IJzerenleen niet te testen he! liefs, Katleen xxx

    BeantwoordenVerwijderen