woensdag 8 juni 2011

Week #5 (Tuesday 31st till Sunday 5th) in Review

Volgende topics komen hieronder aan de beurt:

- Het openen van een bankrekening als Belg in de U.S.
- Recyclen in de U.S. - Waarom zou je?
- Mijn collega heeft David Beckham live gezien

Een goede Amerikaan heeft een hoge credit score, laat die een wijze les wezen.
Toen we bevestiging hadden gekregen dat het U.S.-verhaal doorging, heeft Dries onmiddellijk een bankrekening geopend, want zonder kaart ben je niets in de U.S. Ik kon vanuit Belgie niet veel openen of me ergens bij aansluiten, dus nu ik ook in de U.S. was aangekomen, schraapten we al onze moed bij elkaar en gingen we naar de bank om mijn naam ook aan dezelfde rekening te laten toevoegen…We kwamen van een kale reis terug. Men heeft namelijk een payslip nodig, welke de identiteit van ‘Loes Beddegenoodts’ kan bevestigen of een Social Security Number of een contract van een appartement. Deze eerste keer hadden we geen enkel document bij, dat kon bewijzen wie ‘Loes Beddegenoodts’ nu eigenlijk is (Op een of andere manier komt dit zeer filosofisch over ). De dame die ons hielp, vertelde mij ook dat ik ‘ZELF’ een rekening moest open doen en niet in alle afhankelijkheid van Dries me bij zijn rekening moest aansluiten. Ik moest zelf een creditscore opbouwen; dat was zeer belangrijk! Ik nam de tijd niet om uit te leggen dat ‘afhankelijk zijn van een man’ niet in mijn aard ligt. Ze moest eens weten. Uiteindelijk draaide het er natuurlijk allemaal om dat de bank gewoon een extra klant wilde werven en zeker niet in zat met mijn ‘onafhankelijkheid’ als ‘sterke vrouw’ ;-) De dame had zeer goed opgelet in de Sales training, maar later stelden we vast dat ze minder goed had opgelet in de Microsoft Office training.


De 2de keer dat we naar de bank gingen, waren we beter voorbereid en kregen we nog een mooier exemplaar voor ons. De molige Latino-Amerikaan, die ons moest helpen, stelde zich voor als ‘Your Banker’. Ik associeeer een bankier altijd met de beurs, op de hoogte zijn van de laatste trends op de financiele markt en vooral wegwijs zijn in het softwareprogramma van uw eigen bank (werkgever). ‘Our Banker’ was volledig het tegenovergestelde! We gaven hem nog enig krediet (wat een gepast woordgebruik) omdat we toch een uitzondering vormden op zijn dagelijkse probleemstellingen, maar toen er meer dan een uur voorbij was, was ons geduld ook voorbij. Uiteindelijk zette Dries zich recht en was de zaak op 2 minuten geklaard.
Op basis van deze ervaring stelden Dries en ik vast dat het opleidingsniveau van vele Amerikanen laag moet liggen en dat er daarom waarschijnlijk (te) veel mensen worden aangenomen, want ze doen alles om ook maar een salaris te verdienen en aan een werkgever vast te hangen. Bovendien zijn de belastingen voor de werkgever ontzettend laag in de U.S.A. Dus waarom niet 2 voor de prijs van 1 in Belgie.


Iets helemaal anders nu…’Recycling’!
Na een maand, hadden we toch redelijk wat glazen flessen bij elkaar gespaard. Waar hiermee naartoe? Ondanks het feit dat overal in ons appartementsgebouw ‘Green Community’ staat, wordt er helemaal niet gesorteerd in de ‘Green Community’. Dit is geen uitzondering! Geen enkele Los Angeles-familie sorteert.

Waarom zouden ze? Misschien omdat ze met zoveel zijn en enorm veel consumeren.
Wij waagden ons eraan om op zoek te gaan naar een glasbol of zoiets…Ik had namelijk op kantoor gevraagd of zoiets hier bestond en het antwoord was, dat je een soort glasbollen vond op de parking van een supermarkt. En ja hoor, we vonden 3 machines, die glas, blik en plastiek aannamen en waarvoor je dan geld terug kreeg.
Maar…we begrepen later dat deze praktijken eigenlijk voor de armere mensen waren, die zo geld bij elkaar proberen te krijgen. Dus de minder begoeden schuimen publieke vuilbakken af (bijv. op straat) en ruimen zo blik/glas/plastiek op van meer begoeden. Een 2de ‘maar’: de helft van onze flessen werd niet aanvaard door de machine. Op de machine plakte wel een adres van een Recylcing Center, dus de volgende keer gaan we dat uitproberen.

Dries en ik zijn europees-belgisch geconditioneerde mensen, doe WILLEN sorteren en dus zullen we dat ook doen!
Een mooie foto, die erbij hoort– ‘Recycling Labyrinth in Amerika’
http://www.demorgen.be/dm/nl/8056/Foto/photoalbum/detail/42146/978857/1/De-Morgen-In-Beeld.dhtml


En verder…
Heather, een heel toffe collega, heeft een dochter die voetbal speelt. Ze probeert op die manier een ‘scholarschip’ binnen te rijven om zo dan goedkoper te kunnen verder studeren.
En iedereen weet dat David Beckham tegenwoordig bij Los Angeles speelt; namelijk bij L.A. Galaxy (http://www.lagalaxy.com/).
Wel, haar dochter had een tornooi het voorbije weekend en David Beckham was daarop te gast om de jonge meiden te motiveren en te inspireren:

Heather is al 2 dagen in de wolken, want ze heeft naar haar mening intens oogcontact gehad met David


En dan nog even een kort overzicht van de voorbije week:
Dinsdag tot Donderdag: Er is niet zoveel spannends gebeurd. Ik heb nog evaluatiemeetings gehad en dus drukke werkdagen.
Vrijdag: Dries kwam terug van Detroit.
Zaterdag: Naar de bank gegaan (Zie boven), daarna inkopen gaan doen en dan een supercoole bar gaan exploreren en daar gegeten:
The Abbey - http://www.abbeyfoodandbar.com/
Zondag: Thuis ontbeten en dan vertrok Dries al naar Detroit om daar zijn ouders te ontmoeten, die op vakantie zijn in de U.S.A.

Vrijdag, 10 Juni 2011, gaan we deelnemen aan Deloitte Impact Day en gaan we wiskunde geven aan 12-jarige!

Voor de foto's van oa beckham kan je hier terecht:
https://picasaweb.google.com/113462609610191116025/BankDinnerInAbbey?authkey=Gv1sRgCKmYy6-Qt4O1owE&feat=directlink

1 opmerking:

 1. Elleke Belleke9 juni 2011 om 06:07

  Loesie, Dries,
  Aangezien jullie nogaltijd niet op feestboek te vinden zijn, ben ik maar eens gaan googlen, met succes, ik heb jullie gevonden :-) En WAAR dan nog wel!!! Ik val volledig uit de lucht!! L.A.? Verdikke zeg! Niet mis :-)! (zei Elke-ik-wil-niet-vanonder-mijn-kerktoren-weg ;-)) Ben blij te horen dat het jullie goed vergaat daar in het wilde westen. Als ik ooit ook eens in David Beckhams ogen kom kijken (staat op MIJN lijstje 'what to do before 30') dan bel ik. Ik slaap wel in het zwembad ;-) - EUH, JALOERS!!
  Met mij nogaltijd alles awesome in werk en leven ;-). I'll keep in touch!
  Groetjes en dikke dikke zoen!!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen