maandag 30 mei 2011

Week #4 (Monday 23rd till Monday 30th) in Review


Week #4 (Monday 23rd till Monday 30th) in Review

Deze keer kan u lezen over volgende onderwerpen:
- We hebben een nieuwe badge voor het Los Angeles Office
- ‘Frequent Client Cards’ are everywhere!
- Driver’s License & Louie on Friday
- A Summer Kick off BBQ somewhere on a rooftop in L.A. on Saturday
- Another Pain Quotidien on Sunday
- A broken freezer on Memorial Day

Ik heb niet zoveel te vertellen over de voorbije werkweek, maar des te meer over het verlengde weekend en andere ‘weetjes en feitjes’.

Vandaag, Maandag 30 mei 2011, zijn we precies 1 maand in Los Angeles. Voor ons beide lijkt het nog maar een week te zijn, maar u weet wat men zegt “Time flies when you are having fun!”.
Om onze 1ste maand te vieren, willen wij jullie met trots onze nieuwe badges tonen waarmee we officieel een nieuw hoofdstuk in onze carriere willen afkondigen.

‘Frequent Client Cards’ are awesome and…everywhere!
In het fotoboek kan je onze collectie ‘Frequent Client Cards’ bekijken. Op slechts 4 weken tijd hebben we een hele collectie aangelegd van kaarten waarmee we korting krijgen in de desbetreffende winkel, of supermarkt. Even wat uitleg bij elke kaart:
- Ralphs – Een supermarkt op een paar blokken van ons appartement. Deze kaart zullen we waarschijnlijk nog het meest benutten.
- Panera – Een boordjeszaak/bakkerij/saladebar waar Dries reeds een jaar klant is en reeds verschillende ‘carré confiturkes’ heeft gescoord door er zo loyaal zijn frans brood te kopen.
- Vons – Alweer een andere supermarkt, die we regelmatig bezochten toen we nog maar juist in Los Angeles waren aangekomen.
- Bevmo! – Zoals reeds eerder aangegeven, een winkel gelijkaardig aan de Makro maar dan enkel voor alcoholische dranken.
- Costco – The American way of living! Supergrote verpakkingen, superlage prijzen en dan inladen, inladen, inladen.
En dan hebben we nog niet op alle kaartaanbiedingen ‘ja’ gezegd.

Over het weekend gesproken…
Ons weekend begon op Vrijdag, 27 mei 2011.
Dries was Donderdagavond reeds geland in L.A. en na zijn dagtaak te vervullen op Vrijdag, besloot hij zich te wagen aan het schriftelijk examen om zijn U.S. Driver’s License te halen. Een metrorit bracht hem naar het examencentrum in Hollywood. Hij deed het fantastisch! Dries had 3 vragen van de 36 fout en heeft nu zijn tijdelijk rijbewijs. Op 13 juni 2011 heeft hij zijn praktisch rijexamen. Fingers crossed!
We waren wel een beetje teleurgesteld in de ‘laagtechnologische’ manier om het examen af te nemen. Dries kreeg een soort rolletje papier waarop multiple choice-vragen stonden en waarop hij het juiste antwoord moest aankruisen en dan werd dit verwerkt door één van de examinatoren door middel van een MEETLAT en een OPLOSSINGSSLEUTEL ernaast te leggen. Zoals u weet, in de U.S. weet men het overheidsgeld nog beter te besteden dan in Belgie.

‘s Avonds begaven we ons naar Louie (http://www.bottegalouie.com/), een restaurant dat onze aandacht vorig weekend reeds had getrokken. Wanneer we binnen stapten rond 21hrs, zat het er propvol en was er een oorverdovend lawaai in het witte restaurant/patiserriezaak/bar met zeer hoge plafonds en obers, die eruit zagen alsof ze weg gelopen waren uit een chique restaurant in Parijs.
Het eten was subliem! Dries at tonijn en ik zalm. Heerlijk!
Daarna zetten we ons bar- en restaurantexploratietocht verder en kwamen we terecht in Spring Street Bar (http://www.yelp.com/biz/spring-street-bar-los-angeles-2). Een van de eerste bars, die we tegen kwamen, waar er geen TV stond te spelen en waarmee wij zeer gelukkig waren. Er stonden geen belgische bieren op het vat of in de koelkast, dus probeerde we een amerikaans ‘wannabe’ belgisch bier. Sprint Street Bar kreeg onze zegen, want het deed ons beide een beetje denken aan een café op de Oude Markt van Leuven.

Op Zaterdag, werden we als bewoner van ons appartementsgebouw uitgenodigd op een ‘Summer Kick off’ BBQ; om de zomer dus officieel te beginnen en om ook al een beetje ‘Memorial Day’ te vieren. On-ge-lofe-lijk! Onze ogen vielen bijna op de grond: er waren ‘wasbord-buikspier’-mannen die in ontbloot bovenlichaam en op oppompende beats hamburgers en hot dogs draaiden, er waren 2 meter lange Afro-American basketbal spelers, er waren perfecte vrouwen/meisjes die kortgerokt, diep gedecolleteerd en op 10cm hakken vol zelfvertrouwen over ‘the rooftop’ flaneerden, er was een massa eten (van hamburgers, over hot dogs, tot rode zoete veters en chocolade cupcakes) en natuurlijk ook liters drank (bud light :-(, een mengsel van strawberry vodka, sprite en ijs, enzoverder).
Dries en ik hielden ons op de achtergrond en genoten van het spektakel vanuit onze tuinzetel. Zoals de 2 oude mannen van ‘The Muppetshow’ gaven we commentaar op de verschillende ‘over-the-top’ taferelen, die zich voor onze ogen afspeelden. Rond 17hrs was het feestje gedaan en koelden Dries en ik onze verbrande huid in het zwembad waar we nog een wedstrijdje watervolleybal speelden met z’n tweetjes.

Op Zondag was het tijd voor Pain Quotidien Nummer 2! In het hart van Beverly Hills en om de hoek van Rodeo Drive (de bekende en dure shoppingstraat) deden wij ons tegoed aan de boterhammen van Alain Coumont. De zaak, die we vorige week aandeden, lag rustiger, maar hier kon je twee straten verder genieten van de prachtige vitrines van Prada, Ralph Lauren, Gucci, Cartier,…
By the way, de amerikanen kunnen Le Pain Quotidien niet uitspreken en daarom kunnen ze volgende link raadplegen om de merknaam correct uit te spreken: http://www.lepainquotidien.us/#/en_US/about_us/our_name
Na het ontbijt begaven we ons naar Venice Beach voor een strandwandeling. Een zee van mensen, een bokswedstrijd, gewichtheffers, bedelaars, kraampjes met steeds dezelfde heddedingen voor 5 dollar,…Na ongeveer 2 uur sletteren, waren we uitgewaaid en gingen we naar de supermarkt om boodschappen te doen voor enkel die avond. We hadden ‘s morgens namelijk vast gesteld dat de koelkast het begeven had. De technieker van het appartementsgebouw beloofde ons op ‘Memorial Day’ (de volgende dag, 30 mei 2011) om 10hrs ‘s morgens een nieuwe koelkast te komen instaleren. Aangezien in Belgie op een feestdag weinig tot niets mogelijk is, stonden we heel kritisch tegenover deze belofte.

Maandag, 30 mei 2011, Memorial Day en een eerste dag vakantie voor Dries en mij. Nog voor we aan ons zelf bereid ontbijt konden beginnen, werd er op de deur geklopt. Dries deed open en vanachter de 2-deurs amerikaanse koelkast met ijs- en waterspuwer kwamen er 2 Latino American techniekers vandaan. De nieuwe koelkast was gearriveerd om 10:01. We stonden perplex en waren blij verrast.
Na het ontbijt brachten we wat administratie in orde en daarna ging we naar de supermarkt om inkopen te doen voor de hele week. Het was een prachtige dag en het zwembad boven op het dak zag er fantastisch uit. We genoten van de zon op onze reeds verbrande gezichten. We sloten Memorial Day af met een BBQ met uitzicht op het Stapler stadion.

Het volgende verlengde weekend is Vrijdag, 1 juli - Zaterdag, 2 juli – Zondag, 3 juli en Maandag, 4 juli en wij verheugen er ons al op.

Foto van onze badges en frequent client cards https://picasaweb.google.com/113462609610191116025/BadgesLoyaltyCards?feat=directlink

Voor de summer kick off party foto's https://picasaweb.google.com/113462609610191116025/BBQPoolPartyMemorialDay?authkey=Gv1sRgCMmikIau8uCT8AE&feat=directlink

Voor de fotos van onze "zondagsbrunch" https://picasaweb.google.com/113462609610191116025/Zondagsbrunch?authkey=Gv1sRgCKeE68SpzeGfCA&feat=directlink

2 opmerkingen:

 1. La Dolce Vita zoals het hoort! Enjoy!
  Katleen xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Loes,

  Wauw gewoon, you are living the American Dream ;o) Geniet er maar met volle teugen van!

  Grtz,
  Caroline (Comyn)

  BeantwoordenVerwijderen