maandag 23 mei 2011

Week #3 (Monday 16th till Sunday 22nd 2011) in Review


Opnieuw een week voorbij…

Joepie, want na een week werken, komt Dries terug naar huis!
Jammer, want opnieuw een week minder in “Amazing Los Angeles” met al zijn verschillende regios.
De volgende blogs zullen vooral gaan over mijn (Loes) ervaringen in Los Angeles. Deze week ga ik het hebben over volgende onderwerpen:
- Evaluatievergaderingen in de United States
- Aanvragen van een Social Security Number in Los Angeles
- Bedrijfsevenementen in de United States
- Red Bull Soap Box Race in Los Angeles
- Een “Lazy Sunday” in Los Angeles

Deze week mocht ik deelnemen aan een soort “pre-evaluatievergaderingen” op Dinsdag en Maandag. Na dit soort vergaderingen reeds 5 jaar in Belgie meegemaakt te hebben, verwachtte ik weinig tot geen verschil. Dat was een verkeerde inschatting.
Op een of andere manier konden deze vergaderingen bestempeld worden als een “gezellig samen zijn”. Het begon allemaal met een ontbijt met een uitgebreide keuze aan koffiekoeken, vers fruit en koffie en thee. Een ononderbroken 5 uur later kwamen we dan aan bij de lunch, die bestond uit Tostada Bars op Dinsdag en Wraps op Woensdag. En om 4 uur was er dan de onvermijdbare en noodzakelijke “Cookies & Coffee”stop. Er werd wel goed doorgewerkt tijdens de momenten dat er niet gegeten werd, dus we konden op tijd stoppen. De inhoud van de vergaderingen was heel gelijkaardig aan de inhoud van de vergaderingen in Belgie. Ik vond dat vrij indrukwekkend, aangezien ik nu aan de andere kant van de oceaan zit en voor een Audit practice werk.

Op Donderdag vonden mijn collega’s het goed om mijn Social Security Nummer te gaan aanvragen. On-Ge-Lofe-Lijk!
Een Social Security Nummer, is zeer belangrijk in de U.S.A., aangezien het een soort nummer is waaraan je hele identiteit aan vast hangt en alle acties die je uitvoert (van een bankrekening opnenen, over een contract van een appartement tekenen, tot een American Express Card activeren). Het dichtst bijzijnde Social Security Office lag op 500m van het Deloitte kantoor. Het Social Security office kan beschouwd worden al seen soort OCMW kantoor. Ik kwam er aan om 9:05 en er stond reeds een rij van 30 wachtende mensen voor mij. Mensen van alle soorten origines en huidskleuren. Het viel me op dat ik de enige blanke persoon in het kantoor was.
Alvorens binnen te mogen, moest ik mijn handtas laten onderzoeken en moest ik door een metaaldetector. Dan kreeg ik een ticketje met een nummer op en moest ik een uur wachten tot mijn nummer aan de beurt was. Tijdens dat uur, zag ik verscheidene mensen met verschillende redenen om naar het Social Security Office te komen: uitbetaling van pensioen, terugbetaling van medische kosten en andere uitkeringen. Mijn aanvraag voor een Social Security Nummer werd op 10 minuten geklaard en normaal zou ik binnen 2 weken mijn nummer moeten ontvangen en kan ik mezelf voor 75% beschouwen als U.S. Citizen, want vandaag zijn we beide, Dries en ik, nog steeds “Aliens who are allowed to work”.

Diezelfde dag, was er Donderdagnamiddag een Deloitte Audit Event op de paardenrenbaan van Hollywood: http://www.hollywoodpark.com/ Fantastisch! Een toplocatie voor een Business Event: open bar van 12 p.m. tot 5 p.m.; een buffet en ondertussen konden we wedden op de paardenrennen. Je kan je afvragen: Waarom kiest Deloitte Audit deze locatie? Wel, een heel simpel antwoord: “The Kentucky Derby”: http://www.kentuckyderby.com/ We werden dan ook verwacht om een indrukwekkende hoed op te zetten en deel te nemen aan de hoedenshow. Aangezien dat ik mee reed met een collega en zij slechts enkele uren kon blijven, heb ik de “Mooiste-Hoeden-Wedstrijd” niet meegemaakt.
En verder…Business Events in de U.S. gaan wel degelijk gepaard met alcoholische dranken, wat ik niet verwachtte en wat aan mij werd uitgelegd als “We zijn hier nu samen om elkaar op een meer persoonlijk vlak te leren kennen.”

Vrijdagen worden hier “Happy Fridays” genoemd. En dat was het ook voor mij, want Dries kwam naar huis en het weekend begon.

Op Zaterdag werd er in Down Town Los Angeles, de Red Bull Soap Box Race gehouden op 4 blokken van onze deur. Dus wij er naartoe!
Die Amerikanen toch! De zeepkisten waren aanwezig en ook de Amerikanen met hun verschillende uitgwerkte thema’s, dansjes en opvoeringen. Zo zagen we het schotse team, het West Side Story team, het Jurassic Park team, het japanse automakers team, enzoverder. Wat een enthousiasme en ambiance! Zelfs ik heb me gelaafd aan een Red Bull Sugarfree (Izabela, deze is special voor jou :-))! Uiteindelijk won het L.A. Lakers Team. Voorspelbaar :-)
Na de race hebben Dries en ik een nieuwe café bezocht: The Public School: http://www.publicschool612.com/ Vorige week bezochten we het Yark House: http://www.yardhouse.com/Default.aspx

Zondag was een “Lazy Sunday’. Er zijn heel wat “Pain Quotidiens” hier in Los Angeles (http://www.lepainquotidien.us/#/en_US/locations/california), dus Dries en ik hebben afgesproken om ze allemaal eens te bezoeken en dan de meest aangename ons toe te eigenen als “Stam Breakfast Place” op Zondag. Deze Zondag was de Pain Quotidien in West Hollywood aan de beurt.
Daarna brachten we nog een bezoek aan “the ocean” (Finally! After 3 weeks we saw the ocean.).
Tot slot deden we nog boodschappen voor de rest van de week, want indien u het nog niet wist, de meeste supermarkten zijn hier open 7 dagen op 7 en van 6hrs ‘s morgens tot 12hrs ‘s avonds.

En dan was het weekend om en Dries vertrok opnieuw naar Detroit.
Maar volgend weekend hebben we een verlengd weekend, want maandag is het “Memorial Day”. Joepie!


Some redbull soapbox pictures

Some pictures from lazy sunday

2 opmerkingen:

 1. klinkt zalig allemaal! geniet van alle nieuwe indrukken! Katleen xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben blij dat jullie je draai gevonden hebben en Loes blijf je mooie verhalen neerschrijven eh zodat we jullie op de voet kunnen volgen!!!

  Chapeau voor jullie ontdekkingscapaciteiten!!

  Dikke kus
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen