zondag 15 mei 2011

Awesome !

“Hello,…How are you doing today?”
Altijd en overal word je op deze manier begroet. Of men echt wil weten hoe het met je gaat is een andere vraag 
Wij doen het “Awesome”!

Hoe zijn onze eerste 14 dagen in Los Angeles verlopen:

Zaterdag, 30 April 2011:
‘s Morgens rond 10hrs vertrokken we van Brussel naar Zurich om daar een rechtstreekse vlucht naar Los Angeles te nemen.
Dankzij het vele heen- en weer vliegen tussen Brussel en Detroit had Dries een enorme hoeveelheid miles staan, waarmee hij ons heeft kunnen upgraden naar Business Class. We werden 13 uur lang verwend tussen Zurich en Los Angeles met warme handdoekjes, een stoel die helenaal plat kon mét massageknop, een glas bubbels, een koekje hier en een ijsje dat. Deze verwennerij kwam als geroepen na onze race tegen de klok van de voorbije maand April, een houten hoofd van de afscheidsdrink en een rugzak vol emoties.
Tegen de vooravond (locale tijd) kwamen we aan in Los Angeles en redden we met onze huurwagen naar Long Beach.
Na een kleine hap kropen we onder de wol om de jetlag te verwerken.

Zondag, 1 mei 2011:
Challenge (U weet toch ook dat alles een uitdaging is in de U.S. ) Nr.1:
Opnieuw bereikbaar zijn en dan vooral Dries en ik met elkaar.
We hebben ze allemaal afgeschuimd de telecom verdelers: AT&T, Verizon, Sprint, T-Mobile, … Uiteindelijk gingen we afwachten of Deloitte U.S. on seen mobiele telefoon ging geven.
In de namiddag, stapte ik alweer op een vliegtuig om in San Francisco de “Experienced New Hires Orientation 2-daagse” te volgen.
Dries bleef in Long Beach en mocht een week van “thuis” (= Los Angeles) werken om onze “settling” te vergemakkelijk.

Week Maandag, 2 mei 2011 – Vrijdag, 6 mei 2011:
Loes’ Week:
Monday: San Francisco – Orientation Day – Deloitte U.S. & their cultural identity
Tuesday: San Francisco – Orientation Day – Deloitte U.S. & their cultural identity & ‘s avonds terug in Los Angeles
Wednesday: 1st werkdag
Mijn collega’s zijn Shira, Katie, Heather, Carrie, Maria en Goldie. Het zijn allemaal aangename en warme mensen. Ik zal Maria en Goldie vervangen, aangezien ze op zwangerschapsverlof vertrekken.
Voor mijn welkomlunch zijn we naar CPK gegaan; u weet toch ook dat dat staat voor California Pizza Kitchen 
Thursday & Friday: Getting up to speed while doing hand-over with Maria

Op Vrijdag, 6 mei 2011, tekende we reeds een contract voor een appartement. Na de verschillende buurten verkend te hebben, gesproken te hebben met collega’s en reviews gelezen te hebben op het internet, ontdekten we dat:

Long Beach (waar we oorspronkelijk dachten te gaan wonen – aan de zee en het strand) eigenlijk de bakermat is van L.A. Rappers, dat er redelijk wat ghetto vorming is en dat niemand daar in zee gaat (wegens de nabijheid van een haven)

Santa Monica; Manhattan Beach; Hermosa Beach; El Segundo mooie maar dure plaatsen zijn en dat je een 1,5 uur file moet doorploeteren ‘enkel’ om op je werk te geraken.

Down Town Pasadena een zeer aangename plaats is, maar dat we er niet meteen een leuke woonst vonden.

Uiteindelijk vonden we een gemeubeld appartement in Down Town Los Angeles.
Een paar features:
- Loft stijl
- Een gastenkamer
- Een “awesome view” – We zien het Staples Center vanuit ons appartement. Voor de basketbal-leken; dit is het stadium waar de L.A. Lakers spelen: http://www.staplescenter.com/index.php
en dit stadium hangt dan weer vast aan een soort “uitgaanseiland” in het midden van Down Town L.A.:
http://lalive.com/
- Een dakterras voor alle bewoners met een zwembad, bar, Jacuzzi, sauna, stoombad, gym,…

Dit klinkt misschien allemaal “way over the top”, maar een appartement zonder zwembad vinden is echt een uitdaging in Los Angeles. We hebben echt ons best gedaan om een appartement te vinden zonder zwembad.

Zaterdag, 7 mei 2011 & Zondag, 8 mei 2011: Moving-In weekend!
Aangezien ons appartement gemeubeld is, moesten we gewoon maar binnen lopen met onze 6 valiezen, alles uitpakken en wegleggen. Er waren natuurlijk een paar kleine dingen, die we nog moesten vergaren en dus bezochten we dat weekend ook 1 van de 3 Ikea’s in Los Angeles. En zelfs daar kan je zweedse gehaktballetjes krijgen of uw kinderen in het ballenbad droppen. We gingen ook naar Costco, wat hetzelfde is als de Makro in Belgie, alleen nog groter en nog meer en nog groter en nog meer.

Op Zaterdag leerden we ook Joe Bright kennen, een vriend van een vriend van ons: http://www.joebrightbooks.com/
Joe probeert door te breken als schrijver en vertegenwoordigt zeker niet de “usual American”. In elk geval u kan zijn boek ook altijd online bestellen.

Zaterdag, 14 mei 2011 & Zondag, 15 mei 2011:
Op Zaterdag reden we nog wat rond voor een spullen voor ons appartement en bezochten we ook Bevmo, wat hetzelfde is als de Makro in Belgie, maar dan enkel voor alcoholische drunken

Vandaag, zijn we dan echt helemaal gesettled en zijn we helemaal klaar voor ons U.S. avontuur!

Verder, zou ik alle mensen, die in het “Deloitte Afscheidsboek” hebben geschreven ongelofelijk hard willen bedanken voor alle mooie woorden, herinneringen, adviezen, percepties. Eigenlijk had ik dit boek nog meer nodig dan een vlucht in Business Class...

Wil je mee genieten van ons uitzicht:
https://picasaweb.google.com/113462609610191116025/Uitzicht?authkey=Gv1sRgCITOhNrv5fCZ7AE&feat=directlink

4 opmerkingen:

 1. He daar samen, goe bezig wi !!
  Mocht ge "par hasard" amerikaantjes vinden die de grote stap willen maken naar la douce belgique, hieronder link naar onze deloitte BE career website (jaja, ik weet het, maar als recruiting manager moet ik ook mijne PR verzorgen he ;-)

  By the way, super liedje op den achtergrond. Wie / wat is dat ??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Awesome view! Leuk van jullie nieuws te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het klinkt allemaal vree wijs, wat een schitterend avontuur weeral! Hopelijk vinden jullie ook snel iets zoals de Makro maar dan met veel en goedkope Duvel. Veel plezier ginderachter en succes met het gesettled raken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Elleke Belleke9 juni 2011 om 06:01

  Loesie, Dries,
  Aangezien jullie nogaltijd niet op feestboek te vinden zijn, ben ik maar eens gaan googlen, met succes, ik heb jullie gevonden :-) En WAAR dan nog wel!!! Ik val volledig uit de lucht!! L.A.? Verdikke zeg! Niet mis :-)! (zei Elke-ik-wil-niet-vanonder-mijn-kerktoren-weg ;-)) Ben blij te horen dat het jullie goed vergaat daar in het wilde westen. Als ik ooit ook eens in David Beckhams ogen kom kijken (staat op MIJN lijstje 'what to do before 30') dan bel ik. Ik slaap wel in het zwembad ;-) - EUH, JALOERS!!
  Met mij nogaltijd alles awesome in werk en leven ;-). I'll keep in touch!
  Groetjes en dikke dikke zoen!!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen